Waar trainen we voor?

Fietsen is het tweede onderdeel van de triatlon dat natuurlijk in de zomer, maar ook de winter getraind kan worden. Bij TVS wordt het fietsen vooral in de zomer getraind, omdat het dan natuurlijk lekker weer is! Bij een triatlon train je voor een 20, 40, 90 of voor de echte duurfanaten: 180 km, waarbij wij ons voornamelijk richten op de 20 en 40 km. De langere afstanden kunnen met andere trainingen zelf aangevuld worden.

Waar en wanneer?

De training die gegeven wordt is op dinsdagavond van 19.15-20.45 die altijd start op het terrein van PCR delta (tevens ook het clubgebouw van TVS’90). De eindtijd kan wat variëren, omdat het midden in de zomer wat langer licht is en er dan wat langer doorgereden kan worden. Aan het eind van de zomer stopt de officiële training op de dinsdagavond, maar wordt er onderling nog wel afgesproken om bijvoorbeeld te gaan mountainbiken! Binnen kan er ook gefietst worden (RPM en/ of spinning bij een andere vereniging), maar dit is op eigen initiatief.

Inhoud van de trainingen

Bij de meeste fietstrainingen doen wij een intervaltraining. Dit bevordert namelijk de basissnelheid tijdens het fietsen. Naast deze zware maar vooral ook leuke training, worden er in de weekenden in groepjes langere afstanden gefietst. Dit om de inhoud te vergroten, maar ook zeker voor de gezelligheid!