Waar trainen we voor?

In de triathlon wordt borstcrawl veruit het meest gebruikt als zwemtechniek. De afstand varieert van 500 meter op een 1/8e triathlon, tot 3.8 km op een hele triathlon. Op onze vereniging trainen we om de borstcrawl te leren, maar ook om je techniek te verbeteren, je uithoudingsvermogen te vergroten of je snelheid te verhogen. De trainingen zijn afgestemd op de 500 meter en 1500 meter.

Waar en wanneer?

De zwemtrainingen zijn iedere woensdagavond van 21:00 tot 22:00 uur én op zaterdagochtend van 07:00 tot 08:00 uur en van 8:00 tot 9:00 uur.

De enige uitzonderingen hierop zijn de zomervakantie en de kerstvakantie.

Alle zwemtrainingen vinden plaats in Zwembad Hoogvliet.

In de zomerperiode worden er nog wel trainingen gegeven in het Voedingskanaal. Daarnaast wordt er veelvuldig onderling afgesproken om extra in het Voedingskanaal te zwemmen, vaak voorafgaand aan een looptraining.

Inhoud van de training

De zwemtrainingen bij ons zijn afgestemd op de wedstrijdperiode. Dit betekend dat we in de winter wat rustigere trainingen hebben, waarop we onze basis proberen te verbeteren. Naarmate we dichterbij de wedstrijden komen, worden de trainingen wat intensiever, en zal er vaker op wedstrijdtempo en langere afstand gezwommen worden. Gedurende het hele jaar is er altijd wel aandacht voor het verbeteren van techniek. Zo wordt er de mogelijkheid geboden om je zwemtechniek op video vast te leggen, en vervolgens te analyseren. Tijdens het zwemmen wordt regelmatig gebruik gemaakt van hulpmiddelen zoals peddels, t-shirt en flippers. Naast dat we meters in het water afleggen, wordt een deel van de training soms gebruikt om rompversterkende oefeningen te doen.

Marcel Lindhout

Marcel Lindhout