Waar trainen we voor?

Hardlopen is het laatste onderdeel van de triathlon en kan op een eindsprint uitkomen! Om je hierop voor te bereiden, of om je voor te bereiden op je eerste vijf kilometer loop, trainen we 2 keer in de week gezamenlijk. De trainingen zijn afgestemd op de twee meest gangbare afstanden van de triathlon; de 1/8e en de 1/4e. Op deze afstanden wordt op het eind 5 of 10 km gelopen De trainingen die wij geven zijn dus vooral gericht op de wat kortere afstanden. Natuurlijk kan je naar de training toe komen lopen om zo het aantal kilometers van de training te vergroten.

Waar en wanneer?

De hardlooptraining wordt gegeven op maandagavond en op donderdagavond, beide van 19.30-20.45. Maar, als je de training niet afkrijgt binnen deze tijd, mag je natuurlijk altijd de training een kwartiertje verlengen! De training wordt gegeven op de baan van PRC delta (tevens het terrein waar het clubgebouw van TVS’90 staat). Als de baan niet betreedbaar is (i.v.m. sneeuw of wedstrijden van PRC delta) wordt de training buiten de baan gehouden, soms in de vorm van een interval of in de vorm van een duurloop (waarbij er natuurlijk rekening wordt gehouden met verschillende niveaus!).

Inhoud van de trainingen

De trainingen zijn in de vorm van interval. Op de maandag zijn dit korte intervallen, vooral gericht op afstand (100 – 600 meters) en op de donderdag zijn dit wat langere intervallen in minuten of in meters (tot maximaal 1200 meter). Naast de intervaltrainingen op deze dagen wordt er soms onderling afgesproken om een lekker (rustig) duurloopje te doen.

Trainingsinfo

De trainingen vinden plaats op maandag en donderdagavond van 19.30 uur tot 20.30 uur

Angela Krijgsman

Angela Krijgsman

Jeroen van ’t Verlaat

Jeroen van ’t Verlaat