1e wedstrijd van het Frijters zwemloopcircuit 2017

Zwemloopseizoen 2017 start met Nederlands lichtpuntje

Het sportpark Vrijburg in Vlissingen was afgelopen zaterdag het decor voor de 1e wedstrijd van het Frijters zwemloopcircuit 2017. Vier TVS’90 atleten hadden zich voor de sprintafstand (500m zwemmen en 5.000m hardlopen) ingeschreven.

Om 13.00 uur startte het zwemgedeelte en was het dringen in de banen. Alle deelnemers moesten met 5 andere zwemmers de baan delen. Nikita van de Ouden ging flitsend van de kant af en kon door niemand meer bijgebeend worden. Eva had het iedere baan aan de stok met ‘de gele badmuts’ en kon daardoor niet vrijuit gas geven.

De verse Zeeuwse zwemkampioen Nikita klom als eerste uit het bad (6:15)en verliet ook als eerste de zwemhal. Mark Linde kwam als 2e TVS-er uit het water (7:00) bijna direct gevolgd door Eva Cornelisse (7:04). Roel Linde was als laatste TVS-er uit het water (7:45).

Eva koos er voor om ook een loopbroek en –shirt over hun badpak aan te trekken, wat extra tijd vergde. Maar deze extra investering zorgde er wel voor dat zij niet, zoals velen andere zwemlopers, bij het loopgedeelte dachten dat zij deelnamen aan het NK Tegenwindzwemlopen.

Halverwege het loopgedeelte had Eva reeds alle andere ‘sprintsters’ ingelopen, maar Roel haalde na dat punt ook Eva in. Roel werd daardoor de snelste TVS-er in 32:24: goed voor een 6e plaats. Eva finishte met ruime voorsprong op de andere dames in 33:22. Nikita werd 2e in 35:07. Mark Linde sloot deze voor TVS succesvolle wedstrijd af in 46:52. Tijdens de prijsuitreiking bleek dat bijna alle zwemloopprogramma’s door ‘Belgen’ werden gewonnen. Maar de Zeeuwen lieten hun hoofd daar niet door hangen: in de pers werd Eva een ‘Nederlands lichtpuntje’ genoemd, omdat zij met Nikita enig tegenwicht aan dit Vlaamse offensief kon bieden.

De volgende zwemloop is 4 februari 2017 in Oosterhout.

Foto’s van de zwemloop vind je hier, hier & hier!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *