NK Duathlon succes en ijspret in Assen

Zaterdag 31 oktober werd in Assen gestreden om de nationale titels duathlon in verschillende leeftijdsgroepen over verschillende afstanden en was er de jaarlijkse wintertriathlon.

In een heel sterk deelnemersveld veroverde Jan van de Meijs een zilveren medaille bij het NK Duathlon (10-40-5), in de categorie H20-24.

Onze Kim van ’t Verlaat werd tweede bij de meisjes op het NK Duathlon (2.5-10-1.25 km). Na een geweldige race nam ze de zilveren medaille mee naar Spijkenisse! In dezelfde leeftijdscategorie was er een mooie achtste plek voor Jitske Weersema.

Na al dat succes in de duathlon konden de TVS’90 vertegenwoordigers op de wintertriathlon natuurlijk niet achter blijven. Met een zesde, een zestiende en een zeventwintigste plek deden Edwin van Straten, Arjen Teijn en Ed Erkelens dat zeker niet.

Mooi prestaties verdienen mooie verhalen…….de eigen verhalen van de deelnemers:

“2e op het NK duathlon en ook gelijk 2e op het JeugdJunioren Circuit Nedtriathlonbond!!!! Het 1e lopen ging niet zo heel lekker en kwam als 4e (van de 15 meiden) het parc fermée binnen. Door een vrij snelle wissel als 3e op de fiets. Het fietsen had ik al voor een deel verkend met Shirin (alleen waren we toen op de 25km-route beland waardoor we ipv 10 km ong 20 km hebben gefietst…). Het fietsen ging over t algemeen best goed en heb de 2e ingehaald! Toen een vrij snelle wissel en begonnen met lopen. Steeds dichter bij de nummer 1 gekomen maar toch een 2e plaats.
Was een supergezellige dag met iedereen en heb het superleuk gehad in het hotel met Shirin”

-Kim van ’t Verlaat

201510_Collage Kim Assen

“Afgelopen zaterdag mijn laatste wedstrijd gehad van dit seizoen het NK duathlon in Assen. Wat een mooie 2e plek in mijn categorie opleverde en een 10e plek overall. Natuurlijk tevreden hierover maar aan de hand van mijn laatste trainingen misschien meer van verwacht en gehoopt! Het was een gezellig, leuk en zwaar eerste seizoen in de triathlon / duathlon wereld. Van de winter verder verbeteren en voorbereiden om volgend seizoen te gaan knallen. Iedereen bedankt voor het mooie seizoen”

–Jan van der Meijs

201510_Collage Jan Assen

“Toetjes sla ik normaal niet over, zeker niet als er ijs op het programma staat. Maar bij dit triathlontoetje, de laatste wintertriathlon in Assen, had ik toch mijn twijfels. Maandagavond eerder met de training gestopt, niet lekker in mijn maag. De rest van de week wel wat beter, maar van donderdag op vrijdag verkouden geworden en vrijdagavond voelde ik mij slap met overal spierpijn in het lichaam. Afgezien van het plan om van vrijdag op zaterdag bij mijn schoonvader in Drenthe te slapen. Glenn helemaal verdrietig want die had er al op gerekend bij mama in bed te gaan liggen. Vroeg naar bed gegaan en zaterdagochtend om 5:15 eruit gegaan. Ik voelde mij wel wat beter dus toch gaan rijden. Na wat inlopen om 10:00 gestart met het looponderdeel, 4 rondjes van 2,5 km. Hartslag was gezien het tempo wat ik liep wel wat aan de hoge kant, maar dat was te verwachten. Na 41:10 de wisselzone in om de fiets te pakken. Een dikker jasje aangedaan, maar toch weer uit dat ding, want ik zag een flauw zonnetje verschijnen. Als die echt door zou gaan breken dan kon het wel eens erg warm worden met dat jasje. Het fietsparcours is daar niet echt makkelijk. De eerste 5 km’s en de laatste 5 km’s van het 25 km rondje is veel keren en draaien en stuiteren op de steentjes. De 50 km afgelegd rond de 1:25. Daarna wel het jasje aangedaan en richting de ijsbaan die helaas na komende winter gesloten gaat worden. Redelijk constante rondjes gereden van 51-53 sec al was het iedere keer wel schrikken als die echte topschaatsers voorbij schoten. Gefinished in 3:01:59, een PR van bijna 2 minuten, een 6e plek bij de recreanten en een gammel lijf.
Ook Arjen en Ed hebben de rugwervels wat plezier gegeven en zijn de finish gepasseerd in 3:10:09 en 3:18:32.

–Edwin van Straaten

201510_wintertriathlon

De uitslagen

Kim en Jitske: http://www.wintertriathlonassen.nl/uitslag/2015/WTA2015_NK-Duathlon-Jeugd-Meisjes.pdf

Jan: http://www.wintertriathlonassen.nl/uitslag/2015/WTA2015_NK-Duathlon-H20+.pdf

Edwin, Arjen en Ed: http://www.wintertriathlonassen.nl/uitslag/2015/WTA2015_Kwart-Recr-Heren.pdf

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *