Christian loopt de marathon van Athene

Zondag 8 november 2015:

“Vanochtend om 0500 ging de wekker, de loopschoenen stonden al naast het bed en startnummer was al opgespeld, even goed ontbijten, wat overtollig gewicht kwijtspelen en richting het metrostation. Daar stonden ongeveer 100 (als het er niet meer waren) bussen klaar om te fungeren als pendelbus naar Marathon. Daar aangekomen met al de andere 16000 lopers afwachten tot het startschot ging. Wij stonden in vak 3 en enkele minuten na 0900 was het onze beurt om in de voetsporen te treden van Phadipides. Hij had toen een boodschap, onze enige boodschap was finishen in het stadion 42195 meter verderop.
De zon liet zich al vroeg zien en verwarmde het Griekse landschap en ook in november komt daar nog zat warmte van af.
We hadden goeie kaartstudie gedaan en wisten dat het venijn hem zou zitten tussen de 21 en 32km. De eerste kilometers lekker 4:45/km kunnen aanhouden, elke (2,5) voldoende water tot me genomen en om de 5km een gelletje. Bewust op de stijgende stukken tempo gedrukt en me ook niet laten verleiden om in de dalende stukken te versnellen.
Na het 32km punt ging het in overwegend dalende lijn richting de finish, had gehoopt daar nog iets tempo terug te kunnen pakken maar de 350 hm zaten toch al in mijn bovenbenen en ook het tijdstip (1200 dus heetst van de dag) was niet in mijn voordeel. Heerlijk door kunnen lopen tot aan de finish, de laatste 200 meter binnenkomst in een indrukwekkend stadion.
Mijn gps gaf al 500 meter voor de finish aan dat ik de marathonafstand er op had zitten maar blijkbaar werken de grieken niet alleen met een ander alfabet maar ook met een ander meetlint en bleek het 42700 meter te zijn, er had 3:36 op de finishklok kunnen staan maar net voor de finish zakte er een deelnemer door zijn benen, ff gecheckt of alles goed met hem was en toen ik zag dat de medische dienst aangerend kwam ben ik gefinisht in 3:37:05
Het was een heel goed georganiseerde marathon die ik met een heerlijk gevoel heb gelopen.”

201511_Collage Christian in Athene

-Christian Monna

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *