Dordtse Biesbosch RBRBR

201405 RBRBR Dordse Biesbosch Stephan fietsenWil je eens een wedstrijd zonder zwemmen dan is een RunBikeRun (RBR) een optie.
In de Dordtse Biesbosch wordt jaarlijks een RBRBR gehouden, een RunBikeRun met nog een BikeRun er aan geplakt.

Door het vele wisselen waren na enige tijd alle deelnemers over het loop- en het fietsparcours verdeeld. Waar je ook stond als toeschouwer, constant was er veel te zien. De deelnemers kwamen maar liefst 7x langs.
Stephan Vitscher was de snelste TVS-er, Yvonne hield zich als oudste dame goed staande in de categorie D40, waar de meesten 10-20 jaar jonger waren. Ze mocht tevreden zijn met een 9e plek van de 13 D40-deelneemsters.
Fred Meyboom was de 3e TVS deelnemer.

Een leuke wedstrijd, ook voor de toeschouwers.

Henk

 

 


Run Bike Run Bike Run Dordrecht201405 RBRBR Dordse Biesbosch Yvonne jury

Dit jaar sinds lange tijd weer meegedaan in Dordrecht. De wedstrijd die voorheen als Run Bike Run gehouden werd was nu veranderd in een Run Bike Run Bike Run.
Nu werd er eerst 2,5 km (volgens mijn GPS 2,7 km) gelopen dan 12,4 km fietsen (2 rondes) daarna dit nog een keer en vervolgens  afsluiten met lopen.
In totaal 7,5 km lopen en 24,8 fietsen.

Vrij vroeg van huis gegaan om zo dichtbij mogelijk te parkeren. Eerst de fiets maar in het parc fermee zetten en daar werd me ineens een nieuwe regel van de NTB verteld.
Ik mocht namelijk niet meer mijn fiets met z’n stuur aan het rek ophangen. Dit moet voortaan aan het zadel, want dat is makkelijker met wegrijden. Wellicht is dat zo, maar op deze manier steunt het voorwiel niet op de grond en kan die gemakkelijk een andere fiets die ernaast hangt beschadigen. Met dit argument kreeg ik dispensatie, dus mocht de fiets zoals altijd aan het stuur ophangen. Eigenlijk moest ik dat officieel aan de wedstrijdleiding aanvragen. Tjonge jonge, het is wat al die regeltjes…..

201405 RBRBR Dordse Biesbosch Yvonne lopen
Verder ging de wedstrijd goed, leuk die korte stukken. Word je met fietsen ingehaald dan kan je vaak die persoon weer inhalen bij het loopgedeelte. Ook was het soms andersom. Dit was stimulerend om sneller te gaan (zelfs op mijn leeftijd). Bij langere wedstrijden ben je geneigd om meer op je eigen tempo te letten dan wat andere deelnemers doen.

Ik vond het een leuke wedstrijd. Door de korte stukken was het overzichtelijk en kon je je snelheid daardoor goed inplannen. Ook door deze nieuwe opzet was het leuk voor publiek want er was telkens wat te zien.  Een aanrader voor jeugdige triathleten.

Yvonne

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *