Druk sportweekend voor TVS’90 – 9 t/m 11 september 2016

TVs-ers waren op vele fronten actief:

  • Christian Monna deed de zware Transalpine-run
  • Angela Krijgsman en Amanda Kolijn finishten op hun eerste hele in Almere. Jay Biharie deed de halve afstand. Op de vrijdag was er de scholentriathlon en op zondag de Junior Challenge met een TVS jeugdteam.
  • 35 TVS-ers waren individueel actief in de Politietriathlon
  • TVS divisie teams hadden wedstrijden in Apeldoorn en Spijkenisse.

Vooral de jeugd had een intensief weekend. Hoe hebben ze dat ervaren?


201609-almere-scholentriathlon-joey-f-sharon-zuijdervliet3 podiumplaatsen in 3 dagen!
Vrijdag in Almere (380-18-4,2) was een offday. Zwemmen ging nog super (3e uit het water!), maar zoals al vaker dit seizoen kon ik niet de power leveren die ik normaal zou kunnen rijden en het lopen ging ook niet bepaald lekker. De wedstrijd behouden uitgelopen op een 4e plek overall en als 3e junior, om wat te sparen voor de dag erna.

Zaterdag wedstrijd nummer 2: de relay (300-8,4-2) voor de finale van de 2e divisie in Apeldoorn. Met de snelste individuele tijd van de dag kon ik als starter een flinke voorsprong opbouwen, die de rest van het team vast kon houden.
Heel erg tevreden met dit resultaat, eindelijk ging het allemaal een keer op rolletjes!????

Vandaag opnieuw een relay (380-7-2): de finale van het jeugd en junioren circuit, opnieuw in Almere. Ik mocht als laatste starten, dus ik mocht de achterstand die we hadden opgelopen goed gaan maken! Als 4e het water in gedoken, waarbij mijn zwembril afging… Paar slagen op de rug om hem goed te doen, maar bij de volgende boei was het opnieuw raak: een (schoolslag)zwemmer van de family relay schopte hem wéér af. Daarna snel op de fiets en flink doorgetrapt, waarbij ik de nummer 3 hard voorbij ging. Daarna nog ‘even’ 2 km volle bak, maar het mocht niet meer baten. Opnieuw de snelste individuele tijd, een 3e plek in de daguitslag en ook een 3e plek in het eindklassement.

Nu even een paar dagen rust en op naar de laatste wedstrijd van dit triathlonseizoen, om en nabij de bosbaan.

– Joey van’t Verlaat


201609-almere-junior-challenge-nikitaHet was me wel weer een weekendje zeg. Gisteren meegedaan met de politietriathlon in Spijkenisse. Rond 12 uur gestart in de volle zon. Met een deelnemers aantal van 125 gestart aan het 500m zwemmen. En het zwemmen ging wel lekker, als 4e uit het water. Snel de fiets op en op naar de polder. Begonnen aan de 20km met zware benen. Jammer dat dit gevoel niet echt weg ging, dus ging het fietsen niet top. Na de 2e wissel die wel lekker soepel ging begonnen aan de 5km. Ook deze ging zwaar. Uiteindelijk nog als 2e op het podium van de junioren. Na de triathlon met mn vriendinnetje Kim mee gegaan en daarna richting Almere gereden. Daar een hele leuke avond gehad met iedereen ! En wat een sfeer daar ! Van zaterdag op zondag blijven slapen bij Kim, super gezellig! En dan vandaag, dat was toch wel het hoogtepunt. Met een top team aan de start van de team relay. Dit houd in, ieder teamlid moest 380m zwemmen, 6.2km fietsen en 2km hardlopen. In de ochtend een beetje stress maar uiteindelijk nergens voor nodig. Ik mocht als 3e starten, nadat ik door nummer 2, Roel was aangetikt, begonnen aan het zwemmen. Ook vandaag ging het zwemmen weer lekker. Met een redelijke wissel met het fietsen begonnen. Tja, een paar lastige bochten, ik weet in ieder geval waar ik op kan gaan trainen. Niet echt lekker op gang kunnen komen, want toen moest ik alweer van de fiets af. Na een goeie wissel met volle moed begonnen aan de 2km lopen. Uiteindelijk als 4e de nummer 4 aangetikt, Joey. En na een top race van de laatste, nog een 3e plek kunnen veroveren met het team! Door deze prestatie ook als 3e geëindigd in het verenigingsklassement. Wat ben ik blij dat ik voor dit team mag uitkomen. Super trots op ons team, was weer een top dag !

– Nikita van den Ouden


201609-apeldoorn-damesteam-f-arjen-1Het damesteam in de 2e divisie was actief in Apeldoorn.

Luciënne, Juliette, Floor en Sharleena.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *