DUIN triathlon Almere

Almere, 27-28 mei 2017, Duin Triathlon (divisiewedstrijd)

Het ging niet allemaal lekker voor TVS90. Tijdens de juniorenwedstrijd op zaterdag had Kim veel last van de warmte en op zondag was er een raadselachtige DSQ voor Loena. Maar anderen hadden een leuke dag ondanks de warmte.

Uitslagen van de divisie wedstrijden onder tab “Wedstrijden”.

Arie van de Kuil deed individueel mee aan de sprint triathlon. Hij was tevreden met het resultaat 1:24:40, weer op de goede weg.

 


Duin Triathlon Almere! Wedstrijd om snel te vergeten.

Om 16:10 met de andere juniores het water in. Een hele sterke land start en ik lag goed voorin! Voelde als een soort wereldwonder en meteen als een gek doorgetrokken. Al snel brilletje af geslagen en hele ritme weg, met het gevolg dat ik als 15e het water uit kwam. Een goede wissel (2e wisseltijd) en de focus op het fietsen. Helaas meteen de aansluiting gemist doordat ik m’n schoenen niet vastkreeg. Na een kilometer of 2 al misselijk, lege benen en mezelf ongeveer leeggekotst (sorry, ik kan het niet beter verwoorden…). Fietsen overleefd (15e fietstijd… niet gewend van mezelf) en na de snelste wissel toch nog begonnen aan het lopen. De gehele 1e ronde moeite met coördineren en benen waren helemaal leeg. Besloten om te stoppen en de 2e ronde niet af te maken. Na een tijdje in de finishtent gezeten te hebben voelde ik me toch niet goed worden. Meteen naar de EHBO tent gedragen en daar nog zo een half uur gelegen met infuus en zuurstof (en cola ?), maar na een half uurtje er weer bovenop gekomen.

Iedereen heel erg bedankt voor alle zorgen en steun! Ook EHBO-ers en anderen die in de tent hielpen, heel erg bedankt!!

Nu goed herstellen en dan weer relaxed opbouwen naar de volgende race.

-Kim van ’t Verlaat


Door de weersomstandigheden een uur later dan gepland gestart in Almere, de 2e wedstrijd van het JeugdJunioren Circuit Nedtriathlonbond,16.10. Met een renstart het water in en ik was gelijk als eerste weg. Met mn nieuwe brilletje (die super fijn zwemt) en mijn snelle wetsuit van @aquaspherenederland . 2 rondes van 375m en tussendoor even een landlap, en poh wat was dat zwaar ookal was het maar een klein stukje. Ook als 1e het water uit met 2 andere snel daarachter. Met zn 3en de wisselzone uit, maar al snel viel er een gat. Na even alleen te hebben gereden in de volle tegenwind, aan kunnen sluiten bij het achtervolgende groepje. Goed met zn 3en kunnen samenwerken en zo de 2e ronde ingereden. Net achter ons de volgende groep en ook deze sloot aan. Na het keerpunt viel de groep uiteen, van ongeveer 10 meiden, naar samen met 3 andere en ook dat viel weer uiteen van 2 en 2. Dit toch weer dicht kunnen rijden met volle tegenwind en met zn 4en de wisselzone ingekomen. Flink warm was het wel en vooral met lopen hier het meeste last van. 2 rondes van 2.5km. Iedereen super bedankt die met extra water stond, dit heeft echt super geholpen. Ook alle aanmoedigingen, super tof!
Mijn liefste supportertje was ook weer mee
Niet de beste looptijd, maar goed wat wil je ook met dit weer. Nog een paar ingehaald en ook zelf door een aantal ingehaald. Uiteindelijk als 13e gefinisht, redelijk tevreden, maar kan nog zoveel verbeteren vooral met het fietsen !
Lekker trainen en op naar Weert over 2 weken !

– Nikita van den Ouden


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *