Eerste EK optreden van Joey

201604 EK KalkarZaterdag 16 april 2016.

Afgelopen donderdag aangekomen in Wissel, een paar km van de start, en meteen het rondje vast verkend. Op vrijdag rustig aan gedaan, fiets klaargemaakt, briefing en een pasta party. Vandaag was de dag van mijn eerste Internationale wedstrijd: het Europees Kampioenschap duathlon.

201604 EK Kalkar Joey lopen(2)Onze start was pas om 16.15, dus alle tijd om nog wat uit te rusten. Half 3 op de fiets richting Kalkar. Toen nog droog, maar een paar minuutjes later in de stromende regen. Alles doorweekt tegen de tijd dat we aankwamen. Fiets even snel schoongemaakt en in de wisselzone gezet. Inlopen en op weg naar de start…
De atleten werden stuk voor stuk naar voren geroepen, waarvan ik één van de laatsten was. Waar de eerste atleten hard van start gingen, heb ik geprobeerd mijn eigen tempo te lopen en zodoende liepen we met z’n drieën: Koen, Sietse en ik.


201604 EK Kalkar fietsen-bewerktAlle drie ongeveer tegelijk op de fiets gesprongen en goed samenwerkend meerdere ‘eenzame’ atleten opgeraapt. In de 2e fietsronde te horen gekregen dat we inliepen op een groep van 4. Het grootste gedeelte van onze groep zat onderhand aardig stuk, maar toch wilde ik naar die groep voor ons. Aangezien het met onze groep niet ging lukken, heb ik op het eerste beste moment mijn kans gegrepen en ben ik ervandoor gegaan. Inmiddels was het gat geslonken tot een seconde of 30. Bij de volgende bocht (een km of 4 verder) zat ik al bijna in het wiel. De laatste paar bochten aangesloten en de wisselzone in. Opnieuw alles in de box en door naar het lopen. Ik merkte toch wel heel erg goed dat ik een hoop had moeten geven tijdens het fietsen. Pas halverwege kwam ik een beetje in mn ritme, maar dat was al te laat. Gefinisht in een tijd van 57.52 op de 16e plaats.
Alles eruit gehaald en heel erg tevreden over dit eerste EK.

– Joey van ’t Verlaat


Was een mooi weekend Duitsland! Gister en vandaag aangemoedigd, vond het supergaaf om te zien! Vooral mooi om alle Nederlanders dit weekend te kunnen “volgen”, en zeker mooi hoe Jorik van Egdom won!
Eind van de middag zelf ook nog een wedstrijdje meegedaan. 2km run – 10km bike – 1km run. Geprobeerd bij de start gelijk mee te gaan met de eerste jongen maar die ging toch net iets te hard. Best doorgefietst ondanks de wind en daarna nog lekker gelopen. Gefinisht in een tijd van 33:34 met 1 min achterstand op de eerste jongen en 7min voorsprong op het 2e meisje.
Heerlijk om terug te kijken op zo’n leuk, gezellig en sportief weekend!

– Kim van ’t Verlaat

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *