ETU Junior Cup Holten

2 juli 2016, ETU Junior Cup Holten

201607 Holten joey fietsen f-kim-2201607 Holten joey fietsen2 f-kim-2201607 Holten Joey voor start f-kim-2201607 Holten joey lopen f-kim-2Gisteren had ik mijn eerste ETU Junior Cup in het Nederlandse Holten, wat ook meteen mijn eerste triatlon op internationaal niveau was.
Ik wist van tevoren al dat ik de longen uit m’n lijf moest zwemmen om nog een beetje in de buurt van de grote groep uit het water te komen. De laatste tijd gingen de zwemtrainingen (in het zwembad weliswaar) steeds beter en hoopte ik dus dat ik inderdaad niet heel ver van de groep het water uit kwam, zodat ik dat gat op de fiets misschien dicht kon rijden. Helaas. Het zwemmen ging niet zoals gehoopt, en ik kwam tegelijk met Joep het water uit. Op dit moment zat alleen Thomas nog vlak achter ons. Na een goede wissel sprong ik tegelijk met Joep op de fiets en wachtten we op Thomas, die ook flink door kan trappen op de fiets 😉 . Toen ik echter achter me keek na een paar honderd meter, zag ik dat Thomas stilstond (schoen van z’n pedaal gevallen, maar dat konden wij natuurlijk niet zien) en besloten om niet te wachten omdat de kans bestond dat hij materiaalpech had en dus niet door kon…
Het fietsonderdeel bestond uit een aanloopstuk van 8 km en 2 plaatselijke ronden van 6 km, waarin ze de Holterberg ook hadden meegenomen in het parcours… Het eerste gedeelte tegen de wind in kwamen we niet erg op tempo, en Joep kon op dit tempo nog net aanhaken. Toen we weer voor de wind kwamen vlak voor het begin van de plaatselijke ronde pikten we Lars op. Met z’n drieën doorgereden, maar zelf bijna al het kopwerk voor mijn rekening genomen om het tempo zo hoog mogelijk te houden. Ik ben een paar keer heel even in het wiel gekropen om de benen weer een beetje op te laden. Jammer genoeg kwam de groep niet meer in het zicht.
De tweede wissel ging snel en ik kon al gauw een hoog tempo vasthouden. Na de eerste van 2 loopronden ging het kaarsje langzaam uit en zakte het tempo. Al met al toch nog aardig door kunnen lopen en nog een aantal jongens in kunnen halen.
Ik ben uiteindelijk gefinisht in een tijd van 1.04,19 op een 60e plaats. Ondanks aardig wat verbeterpunten ben ik toch zeer tevreden met mijn debuut op het internationale niveau.
Sander en Remco, bedankt dat jullie mij de kans hebben gegeven om in deze wedstrijd te starten!
Ook bedankt aan alle andere coaches en supporters die mij toch overal weer vooruit schreeuwden.

– Joey van’t Verlaat                                       foto’s Kim van’t Verlaat

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *