ETU Junior Cup Triathlon Quarteira (Portugal)

Soms heb je van die wedstrijden waar voor jou alle stukjes in elkaar vallen… Vandaag was zo’n wedstrijd.
Als een na laatste mocht ik een van de nog weinige startplekken op het Portugese strand uitzoeken.
Na het startsein wist ik als een van de eersten de golven van de Atlantische oceaan tegemoet te lopen. Na de eerste boei lag ik, bijna tot mijn verbazing, dat ik nog midden in de groep lag. De rest van het zwemparcours was er een stemmetje in mijn hoofd dat alleen maar bleef schreeuwen “bijblijven, bijblijven”. Na flink pijn lijden kwam ik op 2 seconden van de groep het water uit. Na een goeie snelle wissel wist ik na een flinke krachtsinspanning binnen 400 meter het gat naar de 3e groep dicht te rijden. Samen met Finn en Davy de groep draaiende gehouden. Na 3 ronden door de straten van Quarteira, met een flinke klim halverwege iedere ronde, stapte ik als 5e/6e in onze groep van de fiets. Na de snelste wissel van iedereen als 3e van de groep begonnen met lopen. Lopen voelde goed en het lukte om mooi constant te blijven lopen. Halverwege nog wat kunnen versnellen en na een sprint, waarbij ik een Portugees nog op de lijn wist te pakken, finishte ik als 3e Nederlander op de 46e plaats. Een betere revanche op de wedstrijd in Holten van afgelopen jaar is er bijna niet.
Super tevreden over deze wedstrijd en toch blijven er altijd verbeterpunten. Zwemmen was een zeer groot pluspunt, maar tegelijkertijd kan er nog heel veel op gewonnen worden. Ook voor het eerst dat T1 en T2 allebei supergoed gingen. Lopen kan altijd nog harder, maar meer zat er vandaag echt niet in!

– Joey van’t Verlaat

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *