NK Sprint Masters

Zondag 6 september 2015. De Rutbeek triathlon te Enschede was dit jaar het toneel voor het NK Sprint voor de masters.

Het NK sprint masters werd vandaag in mooi weer ,weliswaar met veel wind gehouden. Naast een aantal bekenden waren er vandaag ook veel onbekenden in mijn leeftijdscategorie. Dus dan is het afwachten tot in de race wat voor tegenstand je krijgt.
Het zwemmen ging heel goed. Een goede start zorgde voor een positie voor in het veld: als 6e overall en 2e H50 uit het water. Mijn wissels liepen eigenlijk net zo goed als in Veenendaal: naar behoren. Door de eerder genoemde wind was het fietsen zwaar en soms deelde de wind rake klappen uit als hij van de zijkant kwam. Helaas 1 plaats moeten inleveren aan Olaf Brouwers(wat geen schande is), Na het fietsen dus 7e overall en nog steeds 2e H50. Het verschil tussen de 2e en de 5e H50 was na het fietsen maar 21sec. Ik wist van vorig jaar dat het lopen daar zwaar is door een zandpad. Daardoor heb ik vandaag dieper moeten gaan dan in eerdere wedstrijden van dit seizoen. Dit onverharde deel is bijna de helft van het loopparcours en heeft mij de das om gedaan. Op het asfalt kon ik de heren bijhouden, al waren ze wel naar mij toegelopen, maar in het zand moest ik ze helaas laten gaan. Dit resulteerde in een 10e plaats overall en een 4e bij de H50.
Al met al was het een goede wedstrijd en ben ik op waarde geklopt, maar het verschil met de heren voor mij was niet eerder zo klein. Op naar volgend jaar.

-Arjen Teijn

uitslag: 1:07:07 uur, 4e H50

 


Op de sprint triathlon en de 1/16e triathlon deden ook Joey en Kim van ’t Verlaat mee.

Kim v’t Verlaat  0:43:53 uur, 2e M14

Joey v’t Verlaat 1:05:31 uur, 7eH16

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *