NK succes op Ameland

Zaterdag 12 september vond op Ameland het Nederlands Kampioenschap Cross Triathlon plaats. Kim en Joey van ’t Verlaat…..twee van onze grootste talenten stonden daar natuurlijk aan de start. Met groot succes!

Kim veroverde het brons bij de Jeugd-meisjes 12+ en Joey pakte het zilver bij de Junioren-heren 16+.

Zelf schreven ze een heel mooi verslag, maar eerst even dit…..

“Bij het Nederlands Kampioenschap Cross Triatlon op Ameland werd Kim derde in haar categorie en Joey in zijn categorie tweede. Kleinkinderen om trots op te zijn toch!!!”

-oma Sonja van ’t Verlaat

“Kim doet het!! 3e op het NK crosstriathlon Ameland!!”

“Na een zware wedstrijd, hoge golven, wind en kou, Joey 2e op het NK cross triathlon Ameland!!!”

-ma Wendy van ’t Verlaat

“Vrijdag vanuit Almere vertrokken naar Ameland waar we eerst met de boot gingen en daarna naar ons huisje zouden fietsen. Eerst heel erge vertraging met de boot en dus een tijd moeten wachten. Toen aangekomen op Ameland had m’n moeder een lekke band dus moesten we nog een fiets huren ook😂. Zaterdag was het raceday. Het NK. Al vroeg naar de start om Joey (en Ewout) aan te moedigen. Daarna moest ik om half 3 aan de bak. Het zwemmen ging redelijk goed en ik kwam als 4e uit t water en in het parc fermée stond ik naast Shirin en Joelle dus alles kon nog schuiven (de eerste was al buiten zicht). Na een (vond ik) snelle wissel op de fiets gesprongen. Met fietsen kwam ik niet in m’n ritme en heb niemand van de meiden ingehaald. Daarna met lopen nog de 4e ingehaald en gefinisht met ong 25 sec achterstand op de 2e maar een derde plaats op het NK cross-triathlon in een tijd van 38:08 !! SUPERblij mee!”

-Kim van ’t Verlaat

201509_Kim NK Cross podium

“Hoge golven (50-60 cm, maar voelden soms aan als een meter…😨) die het zwemmen moeilijk maakten. Kon op de heenweg nog vrij goed rechtdoor zwemmen, maar op de terugweg besloeg m’n zwembril en was het dus lastig navigeren. Uiteindelijk het zwemmen afgerond in 9,48. Het MTB parcours ging door de duinen en over het strand. In de duinen kon ik het tempo nog aardig hoog houden, totdat we het strand opgingen. Het duin op en af wilde fietsend niet lukken met dat mulle zand en mijn ‘gewone’ banden. Op het harde zand kon ik (met de wind in de rug) weer aardig doorfietsen, maar dan moet je toch die duinen weer over. Dus, na 1,5 km strand weer de fiets aan de hand en lopen. De volgende 10 km gingen vrij snel en dan moet je wéér dat strand op, maar nu 4,5 km met wind tegen! Eerst een gaatje geprobeerd dicht te rijden, wat helaas niet meer lukte. Dus wat gedronken en meegedraaid met de volgende groep. In deze groep waren wat atleten die weg wilden komen uit de groep, dus alles ging van lies naar rechts, van spoor naar spoor. Toch de groep bij elkaar gehouden en op de laatste paar km weer afstand genomen. Fietsen ging (dankzij de wind en het zand) in 1:02,29. Met lopen een aardig tempo kunnen houden, ook op het strand dit keer, en de 6 km afgerond in 24,22. Met een eindtijd van 1:37,17 een tweede plek behaald op het Nederlands Kampioenschap bij de junioren.”

-Joey van ’t Verlaat

1201201509_Joey NK Cross podium

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *