Trainers TVS’90 slagen voor EHBO examen

TVS’90 wil een veilige vereniging zijn. Onderdeel hiervan is dat alle trainers een EHBO certificaat incl reanimatie èn AED moeten hebben.

Alle negen (aankomende en assistent)trainers hebben na een uitgebreide theoriecursus afgelopen vrijdag deelgenomen aan het praktijkexamen. Voorwaarde aan dit praktijkdeel was dat de theorie met een voldoende was afgesloten. Met de nodige uurtjes leren was aan die voorwaarde al snel voldaan.

Vrijdagavond was er gelegenheid om de theorie in de praktijk uit te voeren en dit te laten toetsen door de aanwezige instructeur. Via diverse cases konden alle trainers laten zien dat ze alle aspecten van de EHBO bij volwassenen goed in de vingers hadden. Het verbinden van wonden, het vrijmaken van de ademweg, het herkennen van een shock, maar ook hoe te handelen bij het verplaatsen van een slachtoffer, de stabiele zijligging en uiteraard ook hoe te reanimeren en wanneer en hoe een AED gebruikt kan worden.

Na een avond praktijk hebben de trainers van TVS’90 allemaal het gewenste certificaat binnen! Hoewel we blij zijn het te hebben, hopen we er geen gebruik van hoeven te maken!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *