Trainingskamp TVS’90 in Austerlitz, 1-3 mei 2015

Op vrijdag 1 mei vertrok een leuke groep triathleten voor een trainingsweekend naar Austerlitz. Als onderdeel van de jubileum activiteiten in 2015 werd dit weekend voor het eerst georganiseerd. Afgaand op het succes en het plezier dat alle deelnemers hebben gehad, lijkt een nieuwe traditie, als het ATB weekend, te zijn ontstaan.

201505_Austerlitz verblijf

Sylvia, Frank en Jeroen namen zelfs voor de heenreis al een voorschot op de sportieve inspanningen, zij fietsten naar Austerlitz. De rest van de deelnemers ging `gewoon´ met de auto die kant op. Na een vlotte reis richting Austerlitz, bijna iedereen was op tijd op het afspreekpunt in Hoogvliet en bijna iedereen kwam ook tegelijk aan in op de bestemming, zat de vrijdag er nog lang niet op……na een snelle soepmaaltijd, stond er een klein rondje lopen (3 km) op het programma gevolgd door een rondje core stability oefeningen.

201505_Austerlitz core stability

De eerste avond werd afgesloten met het bekend maken van de teams waarin de rest van het weekend tegen elkaar gestreden zou worden in verschillende spelvormen. Bij deze bekendmaking kreeg iedereen een bastogne koek, grote opdracht van het weekend was om met alle buitenactiviteiten het uitgereikte bastogne koekje heel te houden om zo op zondag bonuspunten voor je team binnen te halen. Het eerste onderdeel op vrijdagavond, een quiz, leverde al meteen een fanatieke strijd op.

Na het ontbijt op zaterdagmorgen zijn we gezamenlijk naar de Pyramide van Austerlitz gewandeld om daar, in een heel mooie omgeving, een hardloop training te combineren met bootcamp. In duo’s werd afwisselend een rondje van 500 meter gelopen en oefeningen gedaan…..voor benen met een elastiek (2 series), planken (2 series) en superman (2 series). Deze training werd afgesloten met een mooi rondje van 3 km in de bossen rond de pyramide en/of een wandeling terug naar ons verblijf.

201505_superman 1201505_superman 2

De verrassing in het programma van vandaag waren de smoothies…..Sven en Jennifer hadden spullen mee genomen om er twee te maken om te proeven.

201505_smoothies

Een goede basis om ’s middags een stukje op te kunnen fietsen. Omdat we gelijk aan het begin van de tocht niet helemaal de juiste route fietsten, kwamen we op 36 km i.p.v. de geplande 51 km al bij het terras vlak tegenover ons verblijf terecht. Ondergetekende vond het na een Gerardus Kloosterbier en hazelnootcrème taart tijd voor een tweede bier, terwijl een aantal anderen er nog 25 km aan plakten.

201505_Austerlizt fietsen 1201505_Austerlizt fietsen 2

Het was die zaterdag heel erg lekker weer, zo lekker dat we buiten de pastamaaltijd konden doen, voordat Ruben ons weer aan de bak zette met maar liefst vijf spelonderdelen op het programma. bij het eerste onderdeel was wel heel erg vaak te horen ‘die ene broek is veel gladder dan die andere…..’ om de eigen slechte spijkerbroek hangtijd goed te praten. Ferdi bleek hier de clubkampioen te zijn, niemand hing langer aan de spijkerbroek dan hij.

201505_buiten eten201505_spijkerbroek hangen

De volgende spelrondes waren weer binnen, eerst kruiwagen lopen (daarin bleek Fred over een geweldige eindsprint te beschikken) daarna moest er door een web van elastieken gespannen tussen twee stapelbedden worden gekropen (en hier bleek Fred over ongekende slangenmens gaven te beschikken) en tenslotte wie het langst kon planken (Jeroen van ’t Verlaat hield het 6’30” vol). Tenslotte, omdat we allemaal zooooo lang plankten dat er geen tijd voor onderdeel 5 meer was. Vandaar dat het laatste spelonderdeel, geblinddoekt een parcours lopen, op zondagmorgen werd gedaan.

201505_planken201505_kruiwagen lopen

Na dat laatste onderdeel zijn we richting Zeist gegaan om mee te lopen in de Panbosloop. Deze loop is iedere maand, een heel leuk rondje van 3 km in het bos en je kunt er voor kiezen 1 t/m 7 maal dit rondje te lopen…..op deze zondag was er een TVS’90 overheersing op de 3 km, met Jan als snelste in 10’20”.

201505_groepsfoto voor panbosloop201505_panbosloop 1

Ondertussen was het weer wat slechter geworden, het was gaan regenen, maar dat maakte niet zo veel meer uit, want ons laatste programma onderdeel was een zwemtraining in het KNZB zwembad op het KNVB sportcentrum. Een heel mooi bad, voor een mooie afsluiting van een heel leuk en gezellig trainingsweekend met veel lol en gezelligheid.

201505_KNZB zwembad201505_KNZB zwembad 22

Het waren twee fantastische dagen en een geslaagd weekend, alles was goed geregeld en leuk georganiseerd, een zeer geslaagd kamp! Naast topatleet, blijkt Ruben ook een zeer bekwaam organisator en quizmaster.

Nogmaals dank daarvoor.

Een traditie, als het ATB weekend, lijkt gestart!

– Michel Siep

Meer foto´s van Frank Heusdens zijn te vinden in het TVS’90 fotoboek, of via deze link: https://plus.google.com/photos/105155533466527681644/albums/6145014464272479393

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *