Tweede divisie wedstrijden in Utrecht

De 4e wedstrijd van dit seizoen van de 2e divisie was in Utrecht over de afstanden 1 km zwemmen, 43 km fietsen en 10km hardlopen.

Voor de dames een spannend vooruitzicht omdat Loena en Maaike nog niet veel ervaring hebben met deze afstanden. Cris is helaas geblesseerd. Het team wordt compleet gemaakt door Wendy en Silvia. Doordat het zwemwater 24 graden is , mag er niet met wetsuit worden gezwommen.

Bij de heren stonden Martin, Hielke, Michiel en Arjen aan de start. Vlak voor de start van de heren waren er nog wat onduidelijkheden omtrent de plaats van de fietsen in het rek, maar alles is daar toch goed gegaan.

Zowel bij de heren als de dames was dit een wedstrijd voor de 2e divisie noord en zuid tegelijk. Dus een dubbel aantal deelnemers in het water en fietsparcours. Bij het zwemmen was vooral de start in het haventje lastig omdat het daar vrij smal is. Op het nieuwe fiets parcours was het niet veel anders. Ook veel plaatsen waar het smal was en het moeilijk passeren was. Het loop parcours daar in tegen was goed.

Doordat de 2e divisie en een andere start serie door elkaar liepen was het moeilijk om te bepalen wat je positie in de wedstrijd was. Eenmaal aan de finish bleek dat de dames als team 4e zijn geworden met een 3e plaats voor Loena, een 12e plaats voor Maaike, een 31e plaats voor Wendy en een 44e plaats voor Silvia. De heren zijn deze keer 3e geworden met een 11e plaats voor Martin, een 16e plaats voor Hielke en een 24e plaats voor Arjen. Michiel is helaas met steken op z’n borst uitgestapt.

Door deze resultaten van de teams hebben de dames de 2e plaats in de tussen stand steviger in hun greep. De heren zijn in de tussenstand opgeschoven van de 5e naar de 4e plaats.

– Arjen Teijn

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Er was eens…….

“Er was eens” ja… ik houd van sprookjes dus ik begin gewoon met:

“Er was eens”…….. een dorp in Zuid-Holland “Spijkenisse” genaamd.

In dit voor mij, mooie dorp met veel groen, water, fietspaden etc. en oefff… vergeet ik bijna te melden dat wij ook een hele “mooie rode brug” hebben!!! Terwijl ik dit aan het schrijven ben, weet ik dat er velen onder ons, het niet met mij eens zijn, betreft deze “mooie rode brug”.

Enfin, ik wil niet afwijken maar het even hebben over ál het moois waar Spijkenisse trots op mag zijn én …. Dát is DAT Spijkenisse een heuse Triathlon Vereniging rijk is! TVS’90 een begrip in Spijkenisse, steeds meer mensen weten de weg naar deze vereniging (mijn vereniging) te vinden.

Ik ga het vandaag alleen over onze dames hebben, “deze ware jonkvrouwen” bezitten geen wit paard maar een stalen ros. Dit dames team maakt deel uit van het Dames 2e Divisie Circuit regio Zuid.

Zondag 12 juli jl. was de 4e wedstrijd, 5 september a.s. volgt de laatste van dit monster evenement.

Op het moment van de start stonden wij 2e in het klassement, als je mij op dát moment gevraagd had “ben je zenuwachtig”? Ik had dan volmondig “JA” gezegd!

Stuk voor stuk zijn onze TVS’90 dames KANJERS, ze geven zich voor de volle 200% en als team zijn ze “HECHT” en “ECHT”. Ons motto is dan ook: “STERKER ALS TEAM”

Wachten duurt lang als je nerveus bent maar….. eindelijk konden deze onbevreesde jonkvrouwen het water in zonder de aankleding van hun drijvend harnas, het water was namelijk te warm. Daar lagen ze dan in de Veilinghaven te wachten totdat het startsein om 12.25 uur zou gaan klinken.

Alle dames gingen meteen in de aanval het was een waar slagveld 1000 meter zwemmen richting het Merwedekanaal en dan weer terug, ik zag hen gaan de souplesse, de techniek, de kracht, de WIL, de strijdknotsen werden nog nèt niet gebruikt.

Maaike Weersma kwam als eerste van ons “STERKER ALS TEAM” team het water uit, direct gevolgd door Loena Bank. Wendy van ’t Verlaat verliet als 3e TVS-er het water en Silvia van Schaick sloot aan om als 4e in de aanval te gaan op de andere teams.

Wát een spanning!!!

Wát een sensatie!!!

Tijdens het lopen naar het parc fermée waar de 4 rossen aan het wachten waren om bestegen te worden, verwijderden onze 4 prinsessen met een ware elegantie hun badmutsen van hun hoofd om vervolgens hun “rondom beschermende kroon met kin sluiting” op hun fluweelzijde haren te plaatsen. Het fietsen kon gaan beginnen!

Wat gingen ze goed!

De haren van onze prinsessen dansten onder hun “rondom beschermende kroon met kin sluiting”. Een waar genot om te kijken hoe zij, als ware krijgers aan het strijden waren. Wij hebben hen aangemoedigd naar hen geschreeuwd, het leek even op de zaterdagochtend markt in Rotterdam. Maar nu niet “wie maakt me los” maar… “wíe rijdt hen los”

Eindelijk kon Loena van haar ros stappen om vervolgens met het lopen te beginnen, nu werd zij gevolgd door Maaike, daarna Wendy en als 4e sloot Silvia de groep.

Het was mooi om te zien, de kracht om na het fietsen 4 mooie snelle ronden te lopen.

Uiteindelijk kwamen onze prinsessen de finish over Loena als 5e, Maaike als 12e, Wendy als 31e en Silvia als 4e.

Deze zondag zijn wij 4e geworden en ons tussenklassement blijft op 2 staan, maar…. zónder onze andere prinsessen, Amanda Kolijn, Angela Krijgsman, Cris Rosmolen en Jennifer ter Heide die aan de eerdere wedstrijden hebben deelgenomen was dit niet gelukt.

Ik wil als teamcaptain onze prinsessen die als ware “koninginnen” ten strijde zijn gestreden bedanken voor hun sportieve inzet en teamspirit.

Daarom ben ik begonnen met “Er was eens”, want in een sprookje loopt het ook ALTIJD goed af!

 THE END !!!

– Caroline Stolze

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Zondag 12 juli stond TEAM TVS met het dames-en heren tweede divisie team aan de start van alweer de 4e wedstrijd van het seizoen.

Dit keer was Utrecht het strijdtoneel, waar de kwart afstand moest worden afgelegd.

De TVS-tent had een prominente plaats gekregen aan de zwemstart in de Veilinghaven, waar ook de triathlonspeaker onderdak had gezocht.

Naast de tent hadden de atleten ook een flinke supportersafvaardiging meegenomen. Top om te zien!

Bij de mannen stonden Hielke, Martin, Arjen en Michiel aan de start. Gezien de watertemperatuur was een wetsuit verboden, wat vooral voor Martin een gemis was.

Er werd al direct snoeihard gezwommen en Hielke kwam als eerste TVS-er uit het water op 2,5 minuut van de snelste zwemmer. Op het lastige fietsparcours (smal, bochtig en 180-graden keerpunten) werd eea al rechtgezet en met mooie fietstijden schoof heel TVS op in het deelnemersveld. Op het looponderdeel werd nog even flink huisgehouden, vooral door Martin, maar ook Arjen en Hielke stonden hun mannetje. Helaas moest Michiel opgeven ivm terugkerende pijnscheuten in de borstspier.

Martin werd uiteindelijk 11-e, Hielke 16-e en teamcaptain Arjen 24-e. Dit alles was goed voor een fraaie 3e plek en een 4e plaats in de tussenstand.

2e divisie Utrecht Bij de dames wist Maaike als eerste TVS-er de tijdelijke trap in de Veilinghaven te beklimmen, een knappe prestatie aangezien de meeste van haar trainingen in een bootje plaatsvinden! Kort gevolgd door Loena en later Wendy en Silvia.

Voor Silvia was de kwartafstand vanzelfsprekend veel te kort. Tegen de tijd dat de rest moegestreden is, gaat Silvia het pas echt leuk vinden. De ploegentactiek was dan ook dat de andere dames voor de punten gingen en Silvia als back-up diende (was gezien het uitvallen van Michiel in de mannenwedstrijd geen slechte tactiek bleek!). Bij de dames werd loeihard gefietst en Loena stapte als 15-e in de wedstrijd van de fiets (Noord en Zuid gemengd). Met een enorm sterk looponderdeel (2e looptijd in een veld van 120!) wist Loena op te rukken naar een 5e plaats overall. In de afdeling Zuid werd Loena 3e, Maaike 12e, Wendy 31e en Silvia 44e. Hiermee grepen de TVS Dames met een vierde plek net naast het podium, maar wisten zij zich wel te handhaven op de 2e plaats in het tussenklassement.

Voor het triathlongeweld uit, startte Joey in de vroege ochtend in Utrecht op de Run-Bike-Run. In een veld van 78 met nagenoeg uitsluitend volwassenen werd onze trots zeer verdienstelijk 6e-overall.

En passant werd hij nog even uitgenodigd door bondscoach Armand van der Smissen om mee te trainen met de Nationale RBR-Selectie. Gefeliciteerd Joey!

– Remco Vitscher


201507 utrecht-uitslag-zuid-mannen    201507 tussenstand-zuid-mannen

201507 utrecht-uitslag-zuid-vrouwen   201507 tussenstand-zuid-vrouwen

Foto’s van Anita

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *