Wedstrijden op de Bosbaan, 24 september 2016

Zaterdag 24 september 2016.

De finale wedstrijd van het jeugd en junioren circuit en de 1e divisie wedstrijd dames. Ook de 1e wedstrijd van Glenn van Straten als TVS90-lid.


201609-bosbaan-nikitaDit was dan toch echt de laatste triathlon van het seizoen ?? en de finale wedstrijd van het JeugdJunioren Circuit en de 1e divisie. Wat een dag, begonnen met de sprint voor het JJC circuit. Om 12.20 begonnen met een redelijk zwemonderdeel. We kwamen met zijn 3en tegelijk uit het water, waarna ik kon beginnen met het zoeken naar mijn fiets. Veel tijd verloren in de wissel, maar met goede benen begonnen aan het fietsen. Een lekker tempo vast kunnen houden en erg tevreden over de vooruitgang met fietsen. Toen het lopen, 5 rondjes van een kilometer. De eerste 3 rondes gingen voor mijn gevoel wel OK maar daarna was het op. De laatste 2 rondes gingen niet naar mijn zin, maar ook nog steeds last van mijn voet dus niet optimaal kunnen geven. Als 5e uiteindelijk gefinisht, al met al wel redelijk tevreden. Dit resulteerde ook voor een 3e plek in het klassement. Daar heel blij mee, daar sta ik toch maar even op het podium in mijn eerste geweldige triathlon jaar.

Na even uitgefietst te hebben en een goeie massage was om 16.00 de start voor de 1e divisie. Ik begon voor ons team en Wendy tikte mij als 11e aan, super. Dus voor mij de taak nog ff een paar plekjes op te schuiven. Lekker bikkelen voor 250m zwemmen, 5km fietsen en een kilometer lopen. Blij dat ik met een groepje kon fietsen en daarna met een groep van 4 de wissel ingegaan. Als snelste geloof ik de wissel uit en met lopen nog maar door 1 ingehaald. Dus Kim Van ’t Verlaat aangetikt die ook nog 2 dames had ingehaald, topper. Als laatste Jitske Weersma die onze top 6e plek heeft vast kunnen houden, topper. Met zijn alle gefinisht met een super trots gevoel over onze 6e plek. Hiermee in het klassement de 13e plek gehaald met ons teampje. Dus volgend jaar gaan we weer knallen in de 1e divisie! Iedereen bedankt voor dit geweldige 1e seizoen. Echt super, ik weet nu echt dat dit wat voor me is en Jeroen Van ’t Verlaat bedankt voor alle kansen die je me hebt gegeven, ook binnen het team! Ik heb echt genoten!
Nu nog over 2 weekjes het NK duathlon gaan knallen.

– Nikita van den Ouden


201609-bosbaan-glennVandaag Glenn’s eerste triathlon als TVS lid. Tussen al dat geweld met op een gegeven moment wel 80 deelnemers op het parcours….dat maakte behoorlijk wat indruk op onze kerel. Zeer gespannen, emotioneel voor de start…weer tot het misselijke aan toe. Beetje gerustgesteld door Kim Van T Verlaat, Jeroen Van ’t Verlaat, Michel Siep (gers dat je er was in 020) en papa die in de wisselzone mocht rondlopen. Het zwemmen continu met het hoofd boven water dus sorry Arie Van Der Kuil, de ‘Hulk methode’ heeft hij niet toegepast en de zwemtijd was niet om over naar huis te schrijven, maar wat maakt het uit. Bij het wisselen kon ik hem een beetje aanwijzingen geven en helpen met de schoenen aantrekken. Het tweede rondje wat harder gefietst dan de eerste, een teken dat de ergste spanning voorbij was. Daarna lekker ontspannen 2 rondjes van een km gelopen en wat high fives gegeven voordat hij de finish over kwam om dat zijn medaille, een Amsterdammertje, te ontvangen. Die laatste is mooi voor in de WC pot toch Jaap van Straten en Michel Siep?
Daarna nog even Joey Van T Verlaat aangemoedigd en met een trots gevoel weer naar veilig gebied. Op naar de thuiswedstrijd de NK Run-Bike-Run 2016 in Spijk.

– Edwin van Straten


5e plaats in n-n-nultwintig! Het zwemmen in de Bosbaan (mét wetsuit dit keer) ging wel aardig. Ietwat verzuurde armen en een beslagen bril maakten het wat lastig. Na de wissel (inclusief valpartij??) snel op de fiets en 3 van de 4 ronden flink door kunnen rijden. Laatste ronde ebde de energie langzaam weg. Na een snelle wissel, 3 van de 5 loopronden goed hard doorgelopen en langzaam maar zeker kwam ik dichterbij. Laatste 2 ronden was de energie weg en konden ze weer uitlopen. Al met al zeer tevreden over de wedstrijd.

Nu nog 2 weken doortrainen en dan het NK in eigen gemeente!

– Joey van’t Verlaat


201609-bosbaan-kimVandaag een heel mooi en leerzaam (weg)triathlonseizoen afgesloten in 020!
Ik startte vandaag op 2 wedstrijden; rond 12 uur op het JJC en iets na 4 uur voor de 1edivisie!

Om 5over12 startten we met zo’n 40 meiden. Kwam tot de 1e boei redelijk mee, toen een gat moeten laten vallen en in de drukte beland. Als 20e mocht ik de zoektocht naar mijn fiets beginnen. Na een goede wissel vlakbij Shirin de fiets op gesprongen. Na een meter of 200 kwam ze me voorbij en heb daarna op een afstand van haar lekker kunnen doortrekken. Nu eindelijk na vele wedstrijden weer eens een goed fietsonderdeel met een 3e fietstijd! Als 5e/6e begonnen met lopen en op een 4e plaats geëindigd!! Heel erg tevreden over mijn wedstrijd als ik besef dat ik van de 20e plats naar de 4e plaats heb gefietst en gelopen! Deze 4e plek resulteerde voor mij ook in een 4e plek vlak achter het podium in het algemeen klassement!

Na een tijd wachten ons klaargemaakt voor de 1edivisie. Van tevoren wisten we al dat we best aan de bak moesten om niet te degraderen maar we zouden zien wat er nog in zat na zo een wedstrijd vooraf. 4 uur ging het startschot waar mama mocht beginnen (toch wel heel trots dat ik met m’n eigen moeder in een team zit!), die na een hele goede race Nikita aantikte, die ook nog wat anderen inhaalden wat ons naar een 8e plek bracht. Toen was het mijn beurt, een pijnlijk zwemonderdeel, net geen kramp in m’n kuiten en zware armen, maar na opnieuw een best goed fietsonderdeel en een heel sterke loopronde (3:52 over 1,1km) als 6e Jitske aangetikt die deze plaats heeft behouden!! Hier ook zelf heel blij met mijn 18e plaats v.d. 60 dames! Maar ik ben zooo trots op ons! In het klassement uiteindelijk 13e geworden en dit betekent dat we volgend jaar weer mogen meedraaien in de 1e divisie, yeaaah !

Ik wil iedereen bedanken voor dit geweldige triathlonseizoen!! <3 (Velen van jullie zal ik nog zien op het NK duathlon over 2 weken in eigen stad!)

Kim van’t Verlaat

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *