Wouter Duinisveld – een bijzondere triatleet

201511 Wouter Duinisveld De Hartslag van een AnderGisterenavond hebben wij op TVS’90 mogen luisteren naar het aangrijpende en inspirerende verhaal van Wouter Duinisveld
‘De Hartslag van een Ander, van transplantatie naar triatlon’.

Wouter was een gezonde en sportieve jongeman totdat een virale myocarditis zijn hart in 2006 compleet verwoeste. Totaal onverwachts hangt zijn toekomst aan een zijden draadje. Na een jaar balanceren op het randje van de dood krijgt hij een donorhart en daarmee een tweede kans in het leven.

Ironman Frankfurt

8 jaar later in juli 2014 joeg Wouter zijn grootste droom na: deelnemen aan de Ironman van Frankfurt (3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km lopen). Glimlachend, trots, moe maar voldaan behaalde hij de finish.
Dat is al een wereldprestatie voor gezonde professionele topatleten, laat staan voor een amateursporter met een donorhart. Wouter is zijn donor elke dag dankbaar dat hij of zij hem een nieuw hart heeft gegund. “Ik heb mijn leven weer kunnen oppakken en inrichten op een manier die mij heel gelukkig maakt. Vlak na de transplantatie had ik niet durven dromen dat ik weer kan sporten op hoog niveau.”

In oktober 2014 verscheen Wouters boek ‘De hartslag van een ander, van transplantatie naar triatlon’, dat hij samen schreef met auteur Marcia Jansen. Het is een wake-up-call voor iedereen die nog twijfelt over orgaandonorschap. Wouter vertelt zijn ingrijpende en inspirerende verhaal en bewijst met zijn relaas hoe belangrijk orgaandonors zijn. Dankzij een enorme dosis moed, doorzettingsvermogen en optimistisme, zit hij nu fysiek en mentaal weer stevig in het zadel.

Levenslessen

Wouter Duinisveld draagt zijn boek op aan zijn zoontje en dochtertje. “Mijn kinderen zijn het mooiste wat mij is overkomen na de transplantatie”, vertelt de jonge vader. “Dankzij hen en mijn vrouw heeft mijn leven een extra dimensie gekregen. Ik hoop dat ik nog lang van ze mag genieten. Wat mij is overkomen en hoe ik daarmee om ben gegaan, wil ik mijn kinderen vertellen als ze wat ouder zijn. Ik wil ze belangrijke levenslessen meegeven, net zoals mijn vader dat met mij heeft gedaan. Maar als ik die tijd niet krijg, want mijn levensverwachting is helaas beperkt, staat alles in dit boek.”

Het leven is prachtig!

Duinisveld wil een inspiratiebron zijn voor mensen die er nog aan twijfelen om orgaandonor te worden. “Mijn ziekteperiode was niet alleen heel zwaar, het heeft me ook mooie dingen gebracht. Ik geniet nu elke dag optimaal van het leven. Het is prachtig.” Het boek ‘De Hartslag van een ander, van transplantatie naar triatlon’ is verkrijgbaar in de boekhandel en via bol.com

‪#‎Leefjedroom‬

 


201511 Wouter Duinisveld signeertEen bijzonder verhaal met zeker voor mij tal van herkenningspunten en inspiratie.

– Henk Hijdra

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *