Zwemloop Vrijenburgbos

Barendrecht, Zondag 22 mei 2016

201605 Vrijenburgbos Glenn f-jay201605 Vrijburgbos breefing 201605 Vrijenburgbos Floor ook snel 201605 Vrijenburgbos Floor voor de start 201605 Vrijenburgbos Karl 201605 Vrijenburgbos snelle zwemster 201605 Vrijenburgbos vader en zoon 201605 Vrijenburgbos Yvonne lopend

 

 

 

Een laagdrempelige zwemloop, 250m- 2,5 km of 500m – 5 km, mede georganiseerd door onze TVS-er Michel Siep, die we graag laten vertellen over zijn ervaringen op die dag:

Wat was het mooi om te zien…..al die deelnemers die genoten van onze zwemloop! Ervaren triathleten en jeugdig talent, maar vooral vader-zoon of vader-moeder-dochter, kinderen van een basis school, de leerlingen van het Albeda College…..echt heel leuk om te zien.

Met dank Sportvoedingtriathlon.nl, Swell Boardsports, BP Ziedewij, Albeda Sport College Rotterdam, Gemeente Rotterdam, Dare2Tri Nederland, Evert Buitendijk Fotografie, TVS90 en alle vrijwilligers konden we een heel mooie aankleding aan de Zwemloop Vrijenburgbos geven……het leek wel een heus zwemloop stadion, al zeg ik het zelf.

Op zondag 22 mei hadden we 56 finishers, dat is meer dan een verdubbeling t.o.v. vorig jaar. Echt heel leuke deelname zat daar tussen…..een voormalig top hockeyster die graag het evenement wilde ondersteunen en in haar rolstoel twee rondjes op het loopparcours heeft gemaakt, Glenn van Straten die de eerste stap richting Ironman heeft gezet door voor het eerst een zwemloop te doen, de acht leerlingen van de Oscar Romeroschool die zonder wetsuit gewoon ff dat zwemonderdeel deden na de voorbereiding door juf Berteke de Jong. Geweldig om te zien dat alles!

We waren door Dennis Zijlmans en Gerard Riksman gevraagd om op maandag 23 mei de zwemloop voor de leerlingen van hun Albeda College te organiseren, samen met hen en met Pascal Maas hebben we dat gedaan……zoals bij echte leerlingen van die leeftijd waren het geklaag en de smoesjes vooraf niet te tellen, maar tijdens de wedstrijd ging het er echt heel serieus aan toe en ook echt met het nodige plezier dat duidelijk te zien is aan de lachende gezichten op de foto’s.

Dat het er serieus aan toe ging, merkte ik van heel dichtbij…..Gerard en Dennis hadden zondag bij ons meegedaan, dus ik ‘moest’ van hen maandag de strijd aan met hun leerlingen. Meteen in het water moest ik al volle bak om mee te komen, er zaten een paar wedstrijdzwemmers op deze school…..gelukkig ben ik heel snel in de wisselzone en ging ik alsnog als eerste het loopparcours op, maar daar moest ik het toch afleggen tegen het fanatisme van Kevin Kingma.

Door mijn deelname kan ik nu wel zeggen dat het echt een heel leuk wedstrijdparcours is……eens zien of we er volgend jaar nog eens terugkomen, eerst op naar de Grote Rotte Schoonmaakactie en de Rotte Swim Experience!

– Michel Siep

veel fraaie foto’s van Evert Buitendijk op de facebookpagina van de zwemloop

500 m - 5 km
6Karl Snoek30:51 min
8Diede de Hoog32:19 min
25Arie van der Kuil40:38 min
27Yvonne Hijdra42:55 min
250 m - 2,5 km
2Floor de Kwant15:43 min
3Juliette Diaz Diaz16:25 min
12Glenn van Straten23:16 min
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *