Op zondag 31 januari stonden Kim en Joey aan de start van de ATB RunBikeRun in Etten-Leur. Een heel leuke wedstrijd die onder veel verschillende omstandigheden plaats vindt……vaak blubberig en nat, soms zelfs onder een dik pak sneeuw. Dit jaar was het een modderpoel, maar ook nog eens lekker in de regen.

Onze beide talenten schreven een leuk verslag over hun wedstrijd:

“Vandaag een crossduathlon in Etten-Leur gehad! Toch wel 1 van m’n favoriete wedstrijden. Lekker weertje hadden we zeker vandaag, dus niet. De eerste run was 3km, slechte start en moeilijke eerste ronde (v.d. 2). De tweede ronde al veel vermoeidheid en zin het fietsen. Na een snelle wissel op de fiets gesprongen en op naar het leuke modderbad… Superzwaar rondje met modder, heel veel modder… Na een lekker fietsonderdeel nog effe alles eruitgooien met lopen, want ik had 2 vrouwen/meiden achter me. Bleken later niet in m’n categorie te zitten, maar ja laten we dat maar vergeten?. Een 1e plaats voor mij in m’n categorie, en heel tevreden over het fiets- en tweede looponderdeel?! Was een leuke en gezellige wedstrijd.”

– Kim van ’t Verlaat

201602_Collage Kim in Etten-Leur201602_Joey en Kim in Etten-Leur


“Vandaag was mijn eerste ‘multisport’ wedstrijd van 2016: de crossduathlon in Etten-Leur.
Het weer was toch wel echt weer voor de cross…in één woord; het was baggerweer?. Een half uur voor de start van onze wedstrijd begon het te regenen en dat is niet meer opgehouden?..
Goed, tot zover het weer.
Ik begon de eerste run met een slechte start. Ik verwachtte dat ze het lint, dat voor ons gespannen was, wel weg zouden halen vlak voor de start. Dat gebeurde niet, dus moest ik er onderdoor. Verder een goeie start en meteen flink gas gegeven en een gat gepakt. De drie kilometer voluit gelopen in 12.00, om daarna te gaan zitten klooien met mijj fietsschoenen in de wisselzone.
Het gat dat ik daarvoor geslagen had was alweer verdwenen toen ik de wisselzone uitliep. Sietse zat vlak voor me en mijn benen verzuurden tijdens het fietsen. Toen sietse een keer een verkeerd spoor pakte erlangs gegaan en door gereden. Aan het eind van de eerste fietsronde begon ik een goeie cadans te vinden en de verzuring ebde weg. De tweede fietsronde het gat nog wat vergroot om met een voorsprong van bijna een minuut de wisselzone in te gaan. De tweede run van anderhalve kilometer had ik last van koude voeten?, maar daar verder geen last aan ondervonden.
Uiteindelijk gefinisht als eerste overall in een tijd van 52.04.
Dik tevreden over deze wedstrijd en op naar de volgende wedstrijd in Hilversum, maar eerst nog op trainingsstage naar Mallorca?.”

– Joey van ’t Verlaat

201602_Collage Joey in Etten-Leur201602-Interview Joey Etten-Leur