ETU juniorcup Holten

Holten, 1 juli 2017

Heel trots aan het nagenieten van 2 dagen Holten.
Heel bijzonder dat zowel Joey als Kim aan de start stonden van de ETU-junior cup. Voor Kim haar debuut op een internationale wedstrijd en hield zich knap staande. Voor Joey was het zijn 3e ETU wedstrijd en heeft grote stappen gemaakt het afgelopen jaar.
Het was even organiseren met 2 wisselzones en verschillende starttijden. Jeroen stond bij de zwemstart en ik vloog heen en weer tussen fiets- en loopparcours. Allebei hebben ze een knappe prestatie neergezet! En mooie ervaringen die weer meegaan naar de volgende wedstrijden.

-Wendy van ’t Verlaat


Nadat de wekker om 7 uur ging relaxed de laatste voorbereidingen zodat we om half 10 bij T2 stonden. Een en ander verkend en de loopschoenen neergezet. Daarna met Sam doorgefietst naar T1, de start van het zwemmen. Grote chaos in de tent met 50 juniores (inclusief fiets) die allemaal als eerste de wisselzone in wilden. Stress kwam aardig op en de hartslag zat al redelijk hoog. Nog een uur voor de start…

Om 11 uur nog wat ingelopen en daarna het wetsuit aangetrokken om vervolgens in de rij te gaan staan tussen alle andere juniores. Ik kan wel vertellen, de focus was er! Nadat ik als 35e omgeroepen werd het ponton opgelopen en een mooie plek kunnen innemen.

11:30 – “On your marks” werd vervolgd door de zoemer en ik was goed weg, heel goed weg. De groep splitste meteen al wat op en ik koos achteraf net de verkeerde kant. De sliert met wat achterblijvende juniores lag links waar ik vanaf rechts niet goed meer bij kwam. Als 47e het water uit op een behoorlijke achterstand waardoor ik wist dat het koers zou worden op de fiets, zoals vantevoren al wel verwacht. Een 4e wisseltijd zorgde ervoor dat ik al zo’n 15 secondes pakte op het groepje voor me met 4 á 5 juniores inclusief het bekende “NED” op de achterkant waar in de tent al mooie foto’s van werden gemaakt ??.. Al snel een Spaanse opgepikt maar totaal geen samenwerking dus het eerste stuk al alleen gereden. Met 2 keer een pittige klim waren de benen wel redelijk leeg maar toch nog een Canadees kunnen pakken in de 2e ronde. De 20 km alleen koersen leverde een 39e fietstijd op en ik had al ongeveer een minuut dichtgereden op het groepje voor me. Eenmaal bij de schoenen aangekomen liepen ze voor me net weg, dus wat plaatsen opschuiven was nog mogelijk. Een okay wissel en ik liep al snel in op de landgenoten voor me. Na zo’n 2 kilometer voelde ik dat het fietsen m’n benen aardig had verzuurd en de snelheid was er dan ook echt wel uit uit. Als laatste Nederlandse over de finish op een 43e plek, maar zeker niet ontevreden over deze wedstrijd. Als één van de jongste in dit internationale veld kan ik terugkijken op een hele mooie race, waarbij vooral ervaring heel belangrijk was!

Ik wil iedereen bedanken voor 2 hele gezellige dagen! Ook alle coaches en supporters bedankt voor een mooie dag!

Nu op naar de volgende race, het NK triathlon op 15 juli in Rotterdam! Vandaag kwamen we met 6 Nederlandse juniores binnen 1 minuut 40 over de streep dus belooft wat voor over 2 weken ! ??

-Kim van ’t Verlaat


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *