Stiens 1e divisie wedstrijd

Stiens, 1 juli 2017, Triathlon OD

Gister afgereisd naar Stiens voor derde eerste divisie wedstrijd. Na het ophalen van de nummers en het plaatsen van de fietsen was het tijd voor de start; die ging goed! Eindelijk een keer lekker kunnen zwemmen in een wetsuit! Na een wat klungelige wissel op de fiets gesprongen, maar al snel voelde ik dat dit hem niet ging worden: m’n rem liep aan… Achteraf zat zelfs het wiel gewoon niet vast! Door elk groepje ingehaald, waar ik behoorlijk van baalde. Na het fietsen hop de loopschoenen aan. De eerste twee ronden door pijn in m’n rug erg behouden gelopen, daarna wat kunnen versnellen. Uiteindelijk een zeer leerzame en heeeel gezellige race! Trots op de teamies Maaike Weersma Laura Bal en Sandra Vermeulen! Op naar Rotterdam!

– Loena Bank


De lach is nog steeds niet van mijn gezicht.. Gisteren van start gedaan voor de 1e divisie OD in Stiens. Een wedstrijd waar ik in eerste instantie een beetje tegen op zag door de slechte voorbereidingen wat betreft zwem en looptrainingen. Na een aantal maanden geblesseerd geweest te zijn heb ik het lopen eigenlijk pas net weer opgepakt.
De wedstrijd in gaan zonder enige verwachtingen is blijkbaar een goede voorbereiding voor mij ??.
Na flink wat zenuwen gehad te hebben gingen we van start met een zwemonderdeel die wat langer was dan het had moeten zijn, 1900 meter ipv 1500. Ik heb in een triathlon nog nooit dit tempo gezwommen, dus erg tevreden. Door het lekkere zwemonderdeel hadden we met fietsen gelijk een groepje. Best wat meiden die lekker doorfietsten dus hebben we wat groepjes opgepikt. Samen met de meiden van Kijani en TZC Vahalis aardig wat kopwerk gedaan en lekker getrapt. Na 37 km fietsen mochten we gaan lopen. Het lopen begon best lekker maar na 5 km werd het steeds wat zwaarder al met al zeker niet ontevreden gezien ik hier erg weinig op getraind had.
En misschien nog wel het belangrijkste, ik heb geen last van mijn knie gekregen??.

Teamies super trots op jullie Loena Sandra Maaike.
Iedereen bedankt voor de support.
En ik wil Mariska Hasselaar speciaal bedanken voor de mentale voorbereidingen, heel veel van geleerd en heeft mij enorm geholpen met deze wedstrijd maar ook alles wat nog gaat komen.

– Laura Bal


Gister afgereisd naar Stiens! Hier mocht ik mee doen met het 1e divisie team. Na het klaar maken van de spullen en opplakken van de nummers, liepen we naar de zwemstart.
Ik had een goeie plek bij de start en het zwemmen ging erg goed. Wat 1500m had moeten werd 1900m?! Vervolgens door op de fiets. Dit keer mocht je in groepjes rijden (stayeren). Iets wat nieuw voor mij was. Het fietsen was erg pittig gelukkig wel bij een groepje aan kunnen sluiten! Tot slot het looponderdeel. In het begin was ik bang voor kramp maar gelukkig los kunnen lopen en lekker tempo gelopen! Al met al weer een leuke ervaring en tevreden met het resultaat en trots op het team Loena Bank Maaike Weersma Laura Bal !! Nu nog wat oefenen op het stayeren voor de volgende!

– Sandra Vermeulen

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *