Halve van Oostvoorne

Zaterdag 14 maart

Een zeer succesvolle dag voor een groot aantal TVS’ers, met vele PR’s en podiumplaatsen. Virgil Mighorst en Angela Krijgsman schreven een  enthousiast verhaal over de halve marathon in Oostvoorne en een aantal anderen plaatsten hun belevenissen op facebook.

De slotloop van het van Buuren circuit (VBC).

Voordat we naar deze wedstrijd gaan, hebben we ’s ochtends eerst een club fotoshoot bij TVS’90, wat lachen gieren brullen was met velen vol trots in het  nieuwe  trisuit een aantal in een wetsuit. Ben benieuwd hoe deze geworden is. Na dat te hebben gedaan weer de focus op het VBC.Eerst naar huis even wachten nog, start was pas om 14:00 uur. Even wat gegeten en spulletjes bij elkaar gepakt tot Amanda mij kwam halen die behoorlijk gespannen was, podium plek was zeker maar zou dat een eerste of tweede plaats zijn i.i.g. op naar Oostvoorne.

Als we daar aankomen zijn er al een aantal TVS’ers aanwezig en langzaam sluiten er nog wat team HOPE/TVS leden aan. Sebastiaan, Angela, Amanda en ik……met deze delegatie zouden we het doen vandaag.

11034103_1560354087549488_2958751232337473028_nZoals iedere wedstrijd eerst even omkleden, beetje warm lopen, rekken strekken, jullie weten hoe het gaat.
Dan is het zover 14:00 uur gaat het startschot. Sebastiaan staat helemaal vooraan en die gaat weg als een raket zo topfit is hij, ik heb hem ook niet meer gezien, enige wat ik bij de finish te horen krijg is dat hij met Edwin van Straten een super tijd heeft gelopen van 1:27:32…..nieuw PR! Waardoor hij uiteindelijk ook op een 3e plaats in het circuit eindigt! Top gedaan Sebas.

 

Ik start samen met Amanda, al snel zoeken wij wat ruimte om mensen voorbij te kunnen gaan en ik raak haar al snel kwijt.
Ik probeer mijn ritme te vinden maar ben te onrustig, pas na een km of 6/7 kom ik erin. Mijn benen voelen goed, dus denk bij de 8km oké
gas erop en begin op een hoger tempo te lopen wat helaas maar tot de 14 km ging. Toen kreeg ik het zwaar ik, maar zat nog op schema
om onder mijn tijd te lopen van vorig jaar (1:36:28) en wilde dat i.i.g. volhouden. Het was afzien die laatste km maar ik finishte in een
tijd van 1:35:44, waar ik tevreden mee was.

10420126_677462869026731_647300578731091134_n

Nu nog wachten op de twee andere bikkels van team Hope. Het duurde niet lang tot Amande met Gerard Bank als haas over de finish kwam, in een nieuw PR van 1:44:21! Dat bezorgde haar een 1ste plaats in het circuit. Amanda top gedaan!

Wat een geweldige dag was het al…..als klap op de vuurpijl komt Angela binnen in een tijd van 1:55:41, in haar
eerste halve marathon binnen de 2 uur, geweldig! Heerlijk om de emoties op iemands gezicht te zien bij zo een prestatie!
Dus zo eindigen Angela en ik allebei op een 4de plaats in het circuit!

 

Al met al een geweldige dag en top prestaties! IK BEN SUPER TROTS op iedereen van team HOPE en ook op de giganten van TVS’90 die vandaag
gelopen hebben!

Op naar de marathon van Rotterdam 2015!

Sportieve groet,

Virgill Mighorst

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

In september van vorig jaar startten we met zijn vieren met de eerste race van het van Buuren Running Circuit (Van Buuren Schoenen). Zes wedstrijden over verschillende afstanden die in de loop van het circuit steeds meer toenamen met als afsluiter de Halve van Oostvoorne  van gisteren. Het eigenlijke doel was het opbouwen van kilometers naar de marathon van Rotterdam toe. Door het wedstrijdelement train je toch harder, beter en gerichter. Je bent minder geneigd een training over te slaan en heb je na elke wedstrijd een prima indicatie van je voortgang. We gingen er allemaal dan ook zonder verwachting in…

Na vandaag kunnen we echter mededelen dat we niet één maar twee podiumplaatsen hebben gehaald.

Amanda heeft het zelfs voor elkaar gekregen op het allerhoogste spreekwoordelijke treetje te staan!! Ze liep een superrace en kon met dit mooie resultaat alle dames in haar klassement voor blijven.

Sebastiaan liep een dikke vette PR op zijn halve marathon –> minus 10 minuten. Tot het laatste moment bleef het bij hem spannend maar als nummer drie van zijn klassement werd uiteindelijk zíjn naam omgeroepen!!

 

Virgil&Angela

Virgill en ik eindigden beiden als 4e in onze categorie, jammer dat dat podium dan toch net niet een trapje breder is 😉
Ik zelf had nog nooit onder de twee uur kunnen finishen op de halve afstand en ben dan ook super tevreden met mijn eindtijd! En ook Virgill liep weer eens een PR 😀

 

Hieronder nog even de tijden:

– Sebastiaan 1:27:32 (PR)
– Virgill 1:35:44 (PR)
– Amanda 1:44:21 (PR)
– Angela 1:55:41 (PR)

19219_937927499586086_8071825880595927245_n

 

 

Onze vaste supporter Mireille liep, met de kilometers van haar eerste halve marathon (CPC Den Haag) van vorige week nog in de benen, naar een mooie tijd van 44:17 over 8 kilometer. Goed gedaan meid!

 

Dit was een serie leuke en goed georganiseerde wedstrijden door het team vrijwilligers van het van Buuren running circuit. Deze mensen maken het mogelijk dat een stel malloten die voor hun plezier een end gaan rennen het aan niets ontbreekt en veilig over een mooi parcours kunnen racen. Bedankt daarvoor!! En natuurlijk Iedereen bedankt voor alle support. Op naar de marathon in Rotterdam op 12 april!!

Groetjes Angela

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

De overige verslagen, van Facebook geplukt:

“Vandaag de halve marathon gelopen in Oostvoorne met Ed Erkelens en Gerard Sylvia Bank. Lekker constant gelopen, waarvan een deel met Sebastiaan Gesquiêrre, die een prachtig pr heeft gelopen. Kreeg alleen last van mijn darmen en moest na 17 km echt een wc opzoeken. Zonder die wc stop had ik rond de 1:27:40 gelopen, twee minuten sneller dan een aantal weken geleden in Schipluiden en had nog wel wat over. Zeer tevreden dus.”

– Edwin van Straten

 

“Yeah! Dit is waar je t voor doet.. Vandaag laatste wedstrijd van Van Buurencircuit waarop ik een pr heb gelopen!
Einduitslag na alle wedstrijden: 1e in mijn categorie! Dat wordt tequila!!
BedanktJan-Paul Kronenburg Vann enGerard Sylvia Bankk voor het hazen tijdens de wedstrijden!Amber Hullemann, heel veel sterkte met je herstel! Dat je maar snel weer lekker kan lopen!
Team Hope en supporters…Partyyyyyy!”

– Amanda Kolijn

 

“YES, YES, YES, gis11069427_10153381251657580_5551959803788479805_nteren 2e weekend achter elkaar een halve marathon. Vorig weekend City Pier City en dit weekend de halve van Oostvoorne. Gefinished 2:09 zo we zijn op weg weer naar onder de 2 uur. Samen met Willemijn heerlijk vlakke race gelopen als test voor Marathon Rotterdam. Daarna een welverdiende ontspanning in Scheveningen met Claudia. Lekker gegeten en naar de film Focus geweest. Uitlopen met de lenteloop slaan we maar over……”

– Arie van de Kuil

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *