Ironman Maastricht 2017

Zondag 6 augustus 2017.

Drie TVS-ers aan de start en Laura Bal achter de camera.


Het is nu 3 dagen geleden dat ik aan de start stond van de ironman Maastricht. 3,8 zwemmen,178 km fietsen en 42 km lopen. Even een kort verslag van deze mooie dag.

Het is zondagochtend 4:15 de wekker gaat af. Dan denk ik altijd pffffff waarom zo vroeg.
Angela Krijgsman en Amanda Kolijn zijn ook wakker en samen met Sebastiaan Gesquiêrre en Virgill Noxx gaan we richting het ontbijt. Beetje suf me broodjes jam weg te proppen begint de spanning te komen. 5:45 op weg naar de start nog even de laatste dingen doen. Fiets checken, gels inpakken als gereed maken voor deze lange dag. 7:00 start pro’s de zenuwen gieren door me lichaam. Eindelijk gaat het dan gebeuren waar je vanaf okt vorig voor bezig ben. Alles komt effe naar boven en voor dat ik het water in ga heb ik al wat traantje weg gepinkt. 7:30 ik ga het water in en zorg dat ik zo dicht mogelijk bij de kant blijf zodat ik minder stroming heb. Na 32 min zit ik op het keerpunt. Daar staat me maatje Delphin Kruithof Kremer met zijn vrouw Amanda Kruithof Kremer ze schreeuwen hun longen uit hun lijf en zeggen je ziet er goed uit. Na 1:10 uur zit het zwemmen erop zelfde tijd als vorig jaar prima dat was ook de voorspelling. Nu ga we lekker fietsen daar heb ik dit jaar toch wel veel in geïnvesteerd dus ben benieuwd. Door het prachtige Limburg en België loop dit zware fietsparcour. Wat hebben we geluk met de vele supporters die afgereisd zijn naar Maastricht om ons te komen aanmoedigen. De eerste ronde ging hard 2:33 over de eerste 90 km. Dacht als ik dit vol kan houden dan kom ik op 5:06 uur. Maar tweede ronde merkte ik dat ik dit wel kon volhouden maar dat ik dan een probleem zou krijgen met de marathon dus gas terug en zorg dat je genoeg over heb voor die marathon. Einde fiets ronde twee zat ik op 5:20:09 prima tijd exact de voorspelling van mijn trainer/coach Arie Pellekooren die ervoor heeft gezorgd dat ik zo fit aan de start stond van deze wedstrijd. Daar gaan we de laatste 42 km lopen. Wat was ik benieuwd hoe ging ik deze wedstrijd afsluiten. Nou liep waanzinnig lekker tot 28 km punt. Voelde ik kramp opkomen in me rechter hamstring kon het tempo niet blijven lopen want dan schoot de kramp erin. Laatste 14 km gels genomen niet normaal cola,high5,sinaasappels,tukkies,banaan alles wat ik kon eten ging naar binnen. De finish kwam steeds dichter bij en de vraag was zou ik binnen de 10:30:00 binnen komen. Het was spannend tot de laatste meter. De vele supporters waren aan het rekenen en vertelde me dat ik dit tempo vol moest houden ik 10:27 zou finishen. Toch nog een kramp aanval in me hamstring 3 km voor de finish. Uiteindelijk kreeg ik die er weer uit en liep ik het stadion binnen en daar stond iedereen te schreeuwen. Schollie je gaat het halen, schollie niet normaal wat een tijd. Daar kom ik over de finishlijn kijkend naar de klok zie ik 10:29:19 staan. Wat een geweldige tijd en in de verte zie ik me vrienden staan juichen op de tribune. Wat een geweldige wedstrijd was dit weer.
Bij deze wil ik iedereen bedanken voor de geweldige support.
En in het bijzonder Arie en Ria Pellekooren.
Arie en ik zijn nu 3 jaar samen bezig en dit jaar komt het er eindelijk uit.
Nieuwe doelen zijn al gemaakt voor volgend jaar.

– Wesley Schol


Het was een mooie dag..

Zwemmen ging boven verwachting, fietsen naar verwachting en lopen niet naar verwachting. Genoten bij de eerste 2 onderdelen maar wat was dat laatste onderdeel zwaar en wat ben ik daar kapot gegaan.
Maar dan komt ie.. die finish! Alle supporters langs de kant die staan te klappen, janken en schreeuwen.. ik hield het zelf ook niet meer droog.
En dan komen ze hoor.. de woorden van Ruud waarvoor je het allemaal doet..
YOU ARE AN IRONMAN!

Gefinisht in 12.08.26!

Dankbaar voor alle support en steun vooraf, tijdens en erna.. wat een hoop mooie en lieve mensen heb ik om mij heen❤️!

– Amanda Kolijn


I’m an IRONMAN!!

Wat een dag..
Wat een support..
Wat een euforie!!

Al moet die laatste nog wel even zakken. Het blijft ongelooflijk waar een lichaam toe in staat is. Ik kan bijna niet geloven dat ik iemand ben die dìt gewoon kan!? Vroeger werd ik altijd als laatste gekozen met gym. Daar zullen ze nu wel spijt van hebben ?

Ik zat al bij de Challenge Family. Nu de andere magische woorden gehoord in mijn laatste meters over de ‘red carpet’: YOU ARE! AN IRONMAN!
Mezelf verbaasd met de tijd van 12:47:35. Potverdorie nog 37 seconden sneller dan Almere ook!! Hard voor gewerkt, goed voor beloond ??

Wat cijfers & statistieken:
Zwemmen – 1:18:26
Fietsen – 6:35:01
Run – 4:36:00
Supporters – ontelbaar veel
Blaren – 8
Pijnlijke spieren – 640
Maastricht – fantastisch
Status – hysterisch blij

Iedereen bedankt voor de geweldige steun en support. Zowel live als op afstand. Dit geeft zo veel energie!

Meer foto’s volgen snel want ik ben hier nog even niet over uitgepraat

– Angela Krijgsman


PlacePl.AGrSnrNameSwimTrans 1BikeTrans 2RunFinish
18045H35247 Schol, Wesley1:10:280:05:135:20:090:03:213:50:0910:29:19
56311D35425Kolijn, Amanda1:13:000:06:316:10:310:07:084:31:1812:08:26
7109D30417Krijgsman, Angela1:18260:07:276:35:010:10:434:36:0012:47:35
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *