Triathlon Leiderdorp 2017 1e divisie

Gisteren na al een lange ochtend aangekomen in Leiderdorp, waar we om half12 hadden afgesproken met het team. De slotwedstrijd van de 1e divisie bestond uit een team relay waarbij Eva, Jitske, Nikita en ik, één voor één, allemaal een afstand af moesten leggen van 300m in het water, 5km op de fiets en afsluitend moest er 2km worden gelopen.

Na al supergoede races gezien te hebben van de 3 meiden voor mij was het vanaf de 10e plaats de beurt aan mij om, als laatste van het team, nog wat plaatsjes te stijgen. Met een waardeloze duik waar m’n brilletje af viel en een niet al te best zwem onderdeel was ik blij dat ik de trap op kon stappen op weg naar m’n fiets ( inclusief geleende FFWD wielen van Joey ??). Na een redelijke wissel, waarbij ik mijn loopschoenen al aan deed, begon ik aan een 5 kilometer lange achtervolging. 1min40 was de achterstand op degene voor me voordat ik op de fiets sprong. Met een gemiddelde rond de 36 per uur ben ik redelijk tevreden en kwam ik na een hele snelle wissel (de snelste ??) aan op het loopparcours. Hier kon ik in de 2km nog het gat dicht lopen naar 2 andere dames waardoor wij met het team 8e zijn geworden van de 19 teams, dit betekent ook dat we een plaatsje zijn gestegen in het eindklassement! Zelf werd ik 16e (van de zo’n 70 deelnemers) wat ik vantevoren al wel gehoopt had, dus heel erg tevreden dat dit ook gelukt is!

Iedereen heel erg bedankt die deze zondag compleet heeft gemaakt ??! (En om “commentaar” te voorkomen, aan de zwem- en looptechniek gaat gewerkt worden ????)

-Kim van’t Verlaat


Vandaag de laatste eerste divisie wedstrijd in Leiderdorp. Dit was in een estafette vorm en ik mocht als tweede starten. Het zwemmen ging echt super goed, maar toen ik de fiets opstapte was al mijn kracht weg, alles verzuurde en ik kwam niet vooruit…. Na een prima tweede wissel aan het lopen begonnen, maar dat ging niet heel veel beter. Gelukkig dat de rest van het team super ging en hebben we er nog een 8ste plaats uit kunnen halen!

-Jitske Weersma

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *