Luxemburg Ironman 70.3

Remich,Luxemburg, 18 juni 2017, Ironman 70.3.

 

 

De TVS90 groep stond met 15 personen aan de start, luidruchtig aangemoedigd door de TVS-hooligans.

Het was erg warm, zodat na gekookt te zijn in de wetsuits het zwemmen zeer welkom was. Ook voor het fietsen was de temperatuur goed dankzij een licht briesje. Maar de afsluitende 21 km loop viel velen erg zwaar. Maar toch werden er mooie resultaten geboekt. Angela had een PR en Wendy was zeer tevreden met een tijd binnen de 6 uur. (PR Wendy?).

 

De aandacht van de volgers, langs het parcours en thuis, ging vooral uit naar de potentiële podiumkandidaten Gerard en Yvonne. Gerard wist een mooie 2e plaats te halen. Yvonne legde de basis voor een overwinning al bij het zwemmen. Met ruime voorsprong kwam ze als 1e D65 uit het water. De voorsprong op haar belangrijkste tegenstander, Vicky Carpenter was 3 minuten. Dat werd tijdens het fietsen uitgebouwd tot 13 minuten. Dan consolideren bij het lopen en uiteindelijk 10 min voorsprong op Vicky. Bij de podiumceremonie was TVS90 luid en duidelijk aanwezig.

De 1e TVS-ers werd, net als vorig jaar, Jan van der Meijs.

 

 

Elke deelnemer kreeg een aantal punten afhankelijk van Klassering, geslacht en leeftijd (zie laatste kolom in de uitslag onderaan). Hiermee werd een clubklassement bepaald in divisie IV. Er is een verdeling in divisies omdat clubs met veel leden, veel deelnemers kunnen hebben en daardoor veel punten. Divisie IV was voor de grotere clubs (meer dan 75 leden). TVS90 werd 2e van de 35 teams in deze divisie.

Er zijn veel foto gemaakt. In het TVS fotoboek staan de foto’s van Laura Bal  en Jeroen van’t Verlaat.

– Henk Hijdra


Wat een dag..18 juni IronMan Luxemburg! Vandaag moet gebeuren waar ik de afgelopen 5mnd voor heb getraind…1,9 km zwemmen, 90 fietsen en 21,1 km lopen. De dagen ervoor redelijk relaxed maar nooit verwacht zo nerveus te zijn voor de wedstrijd. Gelukkig op tijd het startvak in met iedereen en langzaamaan zakten de zenuwen weg. Heerlijk gezwommen (stapte na 29 min het water uit!). Op naar de wisselzone en op de fiets. Geweldig mooi parcours maar een klimmer zal ik nooit worden. Toch dit parcours afgewerkt in precies 3uur!! Lekker om te weten dat er nog 1 onderdeel restte, het lopen. Maar bij het afstappen voelde ik het al…mn bovenbenen waren in protest. Dus de eerste 10km in gevecht met mijzelf en vanaf de 12 km kunnen herpakken en gaan rekenen. Onder de 6uur moest nog kunnen! Niet meer wandelen tussendoor en alleen goed drinken en koelen. Het was afzien maar wat was ik blij met mijn finish in 5uur56 !!! Did it!! En nu alleen maar nagenieten!
Thanks aan alle supporters en Laura voor de eerste actiefoto’s.

– Wendy van’t Verlaat


Mooi weekend achter de rug met TVS’90. 70.3 Ironman in Luxembourg! Allereerst wederom top georganiseerd door Sebastiaan & Danielle!

Met dank aan Cihangir startte ik vandaag in mijn nieuwe Fusion Sli Speedsuit. De wedstrijd zelf verliep anders dan gepland/ gehoopt. Met 32 min kwam ik uit het water waarna in kon beginnen aan de 90km fietsronde. Eerste 40km gingen heerlijk. Daarna merkte ik dat mn energie langzaam minder werd. Ik had genoeg gedronken en gegeten dus baalde er wel een beetje van.

Gevolg: Doel bijstellen en doorgaan. Dan maar tandje terug. Na 2 uur en 50 min stapte ik van de fiets en hoefde ik alleen nog maar de halve marathon te lopen. Los van de warmte was dit een zware. Benen hadden er niet veel zin meer in. Maargoed dat mocht de pret niet drukken. Mede door alle tvs-ers ( Amanda, Virgill, Karl, Silvia, Gerard Sylvia, Laura, Maaike, Jeroen, Ricardo, & iedereen die ik nu vergeet…excuses) langs de kant heb ik er het beste van gemaakt en uiteindelijk de finish bereikt!

Sebastiaan, Cathy, Mark, Gerard, Ronald, Angela, Yvonne, Jay, Jeffrey, Jan, Harry, Leo & Redmer!! Super gedaan!!!

Nogmaals top weekend met een mooi stel!!!!

– Peter Verhelst


Het evenement waar ik al maanden mee in mijn hoofd en in maag zat moest dit weekend in mijn benen komen te zitten. De IRONMAN 70.3 in Remich.

Vrijdag vertrokken we met ruim 30 atleten en supporters richting Luxemburg. Terwijl de helft voor fietsparcoursverkenning koos hebben Mark en ik gekozen om Remich te verkennen, racegear te halen en de sfeer alvast te proeven. Zenuwen en enthousiasme mixte op een vreemde manier samen. Alsof je weer voor het eerst sinds een jaar de berg afgaat met je snowboard.

Nadat we zaterdag de racebriefing hadden gehad gingen we tassen en de fiets naar het parc ferme brengen. Wel fijn dat dit geregeld was een dag voor de wedstrijd. De zenuwen waren eigenlijk gelijk verdwenen. Na de pasta party lekker 30 seconds gespeeld (automerk, Duits, Omega!!) en best relax geslapen.

Raceday! De wekker ging om 6 uur, een kwartier nadat ik al redelijk stijf van de zenuwen rechtop in bed zat. Na het ontbijt op naar de start om de laatste spullen te controleren en de wetsuits aan te doen (geen pretje met dit weer). Voordat ik in de rij van de start ging staan zag ik mijn maatje Karl waar ik veel samen mee getraind had. Hij was samen met Amanda en Virgill ’s ochtends vanuit Spijkenisse vertrokken om ons aan te moedigen. Volgens hem was ik vrij zenuwachtig maar gelukkig viel dat weg toen ik het water raakte. Ik voelde me een vis in het water en was al klaar voordat ik er erg in had.

Onderdeel twee, de fiets. Na een vrij lange wissel lachend van start. Ik had er echt zin in. De eerste 40km nodigde uit om te knallen maar ‘Stick to the raceplan’ niet te hard, hoge cadans, 30km/u gemiddeld. Dit stuk vielen mijn achter bidons door een mankement van mijn fiets. Op al op dit deel van het parcours met deze temperaturen je vocht te verliezen was geen optie. Snel mijn voorste bidon leeg gedronken en gevuld met mijn super bidon. Die kon ik niet meer verliezen. Vlak voor de helft begonnen aan de 40 km pieken en dalen. Met snelheden van 10 km/u omhoog en 60 km/u naar benden was het best uitdagend maar toch ging het heerlijk. Genoten van de omgeving en de dorpelingen langs de kant.

Onderdeel tri, het lopen. Na maandenlang blessureleed en fysiotherapie voelde ik me nog goed. Eerste ronde ging ook redelijk lekker. Was blij dat ik mijn familie zag op de terugweg van de eerste ronde want hun steun (naast de support van mijn cluppie) had ik wel nodig. Vanaf ronde twee alleen maar pijn in mijn knie en last van de hitte. Ik heb bewust zonder hoeloge gelopen. Gewoon lekker op gevoel. Onderweg hoorde ik mijn maatjes zeggen ‘Let op je techniek, niet wandelen, blijven lopen’ en hoe zwaar het ook was, ik heb vol gehouden. Voor de mensen die mee waren en die me al die dagen hebben gesteund, die meededen, en die speciaal die dag waren gekomen en natuurlijk voor mezelf. Dit zou mijn grootste fysieke overwinning moeten worden.

1.900 meter zwemmen, 90,1 km fietsen en 21,1 km lopen, 3 landen en heel veel pijn verder mocht ik dan eindelijk finishen. Wat een euforie en ontlading. Ik begon gelijk te hyperventileren en adrenaline uit te huilen. Maar na 5.36.16 uur heb ik dan eindelijk mijn grootste uitdaging overwonnen! Bedankt supporters, atleten en specifiek Daniëlle en Sebastiaan voor het organiseren van dit onvergetelijke weekend!

– Jeffrey van Haasteren


Onze prachtige club staat al met een mooie foto op de enveloppen met de startbescheiden van de IRONMAN 70.3 wedstrijden. Dit weekend hebben we deze eer beloond door voor het tweede jaar op rij in grote getale te verschijnen in Luxemburg. En hiermee bedoel ik zowel starters als supporters. Remich kon niet om TVS’90 heen!

Vrijdag zijn we met zijn allen afgereisd naar het youth hostel in Remerschen. De grote conferentiezaal was net als vorig jaar in 5 minuten omgetoverd tot ‘Parc Fermé du TVS’. Na de auto’s snel te hebben uitgepakt zijn we direct op de fiets gesprongen om het bergachtige gedeelte van het parcours te verkennen. De dag afgesloten met de film “Tri” waarin duidelijk werd dat het moeilijk is om een film over triatlon te maken ??. Maar popcorn, (alcoholvrije) biertjes en blijvend enthousiasme van de organisatoren maakten een hoop goed!

Zaterdag was het tijd voor serieuze wedstrijdzaken: Inschrijven, race-briefing, wisselzonetassen inpakken, fiets poetsen/beplakken/inleveren, athlete’s diner en ter ontspanning nog wat spelletjes 30 Seconds! voor het slapen gaan.

Zondag RACEDAY! De IRONMAN 70.3 Luxembourg! En wat een contrast met vorig jaar! Een bijna vlakke Moezel was het prachtige decor voor de rolling start van de wedstrijd waarover ik werkelijk iedereen heb horen zeggen dat ze heerlijk hadden gezwommen. Onder luid gejuich van alle supporters (welke het hele weekend mee waren en/of speciaal op deze dag naar Luxemburg waren afgereisd) met een goed gevoel de fiets op. De eerste 35 kilometer waren vlak en kon er ook lekker worden doorgetrapt. Daarna met wederom vele aanmoediging van supporters (ze stonden echt overal!!) de eerste klim op. Na een prachtige ronde over zowel Luxemburgs, Duits als Frans grondgebied de fiets af en lopen! Dit was warm, heel erg warm –> 30 graden. Lekker triatlonweer! Maar iedereen was fit, goed getraind en bekend met de grenzen van zijn of haar eigen lichaam waardoor we allen zonder problemen deze editie hebben gefinisht in fantastische tijden!

Jan van der Meijs was als eerste binnen in 4:22:15. Redmar Bultema, was een tikje aan het klagen 😉 maar als tweede binnen met een prima tijd van 4:31:19 uur. Ronald Kohn eindigde met wat ‘vorige-race-vermoeidheid’ toch op een mooie tiende plek in zijn age-group met een tijd van 4:42:56 uur. Sebastiaan Gesquiêrre heeft harder kunnen fietsen dan vorig jaar en stapte onder de finish-boog door in 4:51:18. Harry Bultema zonder mokken naar een tijd nog onder de 5 uur van 4:58:31. Gerard Sylvia Bank behaalde met zijn tijd van 5:15:50 een tweede plek op het podium in zijn categorie H60!!! (volgens mij gefraudeerd met zijn paspoort, die man kan nooit 60+ zijn). Peter Verhelst streed op zijn stalen ros naar een tijd van 5:27:21. Let op! Deze held heeft niet alleen een IRONMAN maar ook een Roparun in de benen!. Ons beest Cathy de Vogel (met diezelfde Roparun in de pootjes) volgde in haar debuut in een tijd van 5:28:07 en pakte ook een plek in de top tien! 8e in de categorie D25. Jay Biharie maakt zich nooit druk en mede hierom een prima tijd van 5:34:01 uur. De voorzitter! Jeffrey Bastiaan Leonardus a.k.a van Haasteren gaf het goede voorbeeld met een tijd van 5:36:16 uur. Mark van Gelder, kwam ondergetekende op een van de klimmen zingend voorbij en ging over het tapijt in 5:43:04 uur. Angela Krijgsman, ikzelf, verbaasde zichzelf met een tijd van 5:51:38 welke een ruim PR is! Wendy Van T Verlaat-Wooning, keihard gewerkt in haar trainingen, eindigde ruim onder haar doel van 6 uur in 5:56:21. And last, maar zeker not least, zoals de IRONMAN speaker mooi verwoorde: “the most experienced age-group winner we have today, Yvonneeeeeeee Hijdra!” Yvonne stond op het hoogste podium met een tijd van 6:43:46. 1e in haar categorie D65!! Wat zijn we hier allemaal trots op!!

We sloten de dag dan ook af met een mooi plekje in de awardsshow. Buiten de podiumplekken van Gerard en Yvonne waren we als club ook nog op de tweede plaats geëindigd en mochten we daarom nog allemaal even het podium op! Daarna een heerlijke pizza om de honger te stillen en een rondje drank van Yvonne om haar overwinning te vieren. PROOST!

Het is een lang verhaal geworden. En dit zou nog veel langer kunnen zijn want het was wederom een fantastisch weekend van TVS & friends. Danielle Vitscher en Sebastiaan wederom bedankt!

– Angela Krijgsman


Zondag was het dan eindelijk zover de dag waar ik toch al een tijd naar toe had geleefd,  de halve ironman in luxembourg.
Vrijdagmiddag kwamen we al aan in de herberg die Danielle Vitscher en Sebastiaan Gesquiêrre echt een goed hadden geregeld de meeste vertrokken gelijk op de fiets voor een verkennings rondje die ik toch maar heb overgeslagen weet van mezelf dat ik daar toch meer last dan baat bij zou hebben, toen maar besloten om samen met Jeffrey Bastiaan Leonardus de startnummers alvast te gaan halen waarbij je als je dat wilde ook gelijk heel je rekening kon plunderen met wat je daar kon kopen heb me ingehouden met een tshirt en een trui.
Zaterdag de fietsen ingeleverd en in de middag de briefing.
Zondag was dus zover raceday zwemmen ging goed lag met goede ontspanning in het water en na 35 min kon ik me gaan klaarmaken voor het fietsen zag dat Angela Krijgsman met goede focus zag ook al zat om te kleden.
Fietsen ging lekker de eerste 30km was lekker vlak en toen begon het klimwerk door tips van Laura Bal Wesley Schol Maaike Weersma op het lichste verzet omhoog geklommen veder lekker gefietst met klimmetjes waarbij met 18 km per uur omhoog klom en daarna gelijk met 60 naar beneden vloog.
Toen ik klaar was met fietsen kwam dan eindelijk mijn favoriete onderdeel dus hup loopschoenen aan was de eerste helft van het rondje iets te enthousiast met 4.30 de km dus verder gelopen met 5 min op de km bij deze bedank ik dan ook echt alle supporters die me er mentaal nog doorheen sleurden. Bij de finish stond de rest van TVS90 die al binnen waren lekker te juichen en te feesten.
Uiteindelijk gefinisht in 5.43.04 geweldig ervaring op naar de volgende triatlon wedstrijden, en nu lekker genieten van de heerlijke spierpijn.

– Marc van Gelder


De eerste keer, je hoort er zoveel over ..

“Je moet ervan genieten ”
“Het doet wel zeer, maar daarna is het echt fantastisch ! ”
“Gewoon rustig aan, komt goed ”

Goed.. je begint maaanden van te voren met voorbereidingen.. of toch niet, een longontsteking gooit de planning ff een beetje om. Rust houden en de antibiotica z’n werk laten doen, dat rust houden is bijna gelukt.

Heerlijk weekendje Luxemburg met TVS90, 35 man/vrouw waarvan 19 deelnemers. De zenuwen schieten door de ruimte maar gezellig is t wel.

LEKKER RACEN !!
Normaal is t niet te doen om in m’n omgeving te zijn wanneer ik een wedstrijd heb; de zenuwen nemen t over, huilen/stressen/spugen noem het maar op. Dit keer… mega chill, geen zenuwen zelfs niet bij de start. Na een dikke knuffel van aman en an het water in en gaan… water was prima van temperatuur, smaakte ook niet onverdienstelijk ? paar vechtpartijtjes onderweg met wat benen en armen om me heen en zoeken naar de boeien. Gelukt! Eindelijk het water weer uit, kijk op m’n klokkie…. what the ?! 31 min ??? afstand was 100m minder bleek achteraf maar ahg.. k had gerekend op 40-45 min.

Lekker stukkie fietsen ! “Dit kan jij” schreeuwt aman vanaf de zijkant… Jep! Dit vind ik leuk. Trappen maar. Super tof parcours. Mooie fietstreintjes langs zien komen en dikke fietsen bewonderd. Onderweg ff stunten en je waterbidon verliezen; das ff jammer.

Fietsen is dan toch weer zo voorbij en dan nog die halve marathon… nog nooit gelopen maar t blijft toch links voor rechts en rechts voor links zetten. Opzich, nie zo lastig. Wel jammer dat ik kramp kreeg in de eerste 500m in zowel bovenbenen als hamstrings. Jep, van beide benen… dan proberen te rekken is geen optie kwam k snel achter. ? wel hilarisch gezicht denk k. Jammer joh, geen foto’s van. Bij de drankpost een litertje of 2 water naar binnen en de cola was niet aan te slepen. En heerlijk onder de sproeier staan. Uiteindelijk kramp eruit gelopen en relaxt genoten van alles wat je onderweg ziet, kotsende mensen, huilende mensen, wandelende mensen, mensen met kramp. Jaaaa mooie sport dat Triathlon. Maar ow ow ow wat was ik blij met m’n rode en laatste bandje, nog 1 rondje, geen toeschouwers meer van TVS, dat betekent dat ze bij de finish staan gek ! Dikke knuffel pikken en je laatste ronde gaan lopen. Yeaahhhh dit gaat gewoon lukken. Nog ff een laatste keer verkoeling zoeken onder de sproeier en door naar die mat! EINDELIJK !! Nog ff een knuffel pikken bij die ouwe, en daar staan ze hoor: Sebas en peet; normaal al blij om deze gasten te zien maar nu… Wow. Na 05:28:02 uur eindelijk die medaille om m’n nek.

Wat is zo’n evenement tof zeg! Kicke support vanuit de meest onverwachte hoeken ? Jep, t is verslavend.

– Cathy de Vogel


De voorlopige resultaten van de TVS90 delegatie. Klik op een kolomkop om te sorteren. Zo kan je gemakkelijker tijden per onderdeel vergelijken. Zo zie je dat de snelste zwemtijd voor Leo was. Jan had de snelste fiets-, loop- en eindtijd en Yvonne de meeste punten.

CatPlCatStnrNaamZWtijdFtijdLtijdTotalPunten
H2512270Van Der Meijs, Jan0:28:252:23:281:26:0304:22:153152,3
H4591407Bultema, Redmer0:24:372:25:291:36:0804:31:192983,1
H45211417De Bruijn, Leo0:23:492:24:471:47:1204:40:432813,9
H509416Kohn, Ronald0:28:002:28:221:40:3204:42:563112,7
H3569285Gesquierre, Sebastiaan0:31:022:26:481:47:4104:51:182683,4
H4552415Bultema, Harry0:24:042:32:151:56:5504:58:312493,5
H602417Bank, Gerard0:28:532:37:182:02:2905:15:503007,4
H30119282Verhelst, Peter0:32:272:45:212:03:0805:27:212134,4
D258407De Vogel, Cathy0:31:422:46:232:03:4805:28:072837,6
H30129412Biharie, Jay0:32:322:50:332:02:0305:34:012014,4
H351541192Van Haasteren, Jeffrey0:29:022:47:032:07:1505:36:161874
H30145414Van Gelder, Mark0:35:163:02:221:55:2705:43:041851,5
D3025408Krijgsman, Angela0:32:393:06:132:02:2805:51:382224,7
D4026409Van T Verlaat-Wooning, Wendy0:30:203:01:552:15:3505:56:212230,1
D651411Hijdra-Boonenburg, Yvonne0:37:063:26:492:27:1206:43:463500
sorteer via kopregelTotaal:38.913

luxemburg Individual results2017

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *