Weert triathlon 2017

Weert, 10 juni 2017, Stadstriathlon, Divisie en individueel.

Alle uitslagen:
Team TVS’90 Vrouwen Tweede Divisie: 24/25
Team TVS’90 Mannen Tweede Divisie: 10/19
Team TVS’90 Mannen Derde Divisie: 14/24
Team TVS’90 Mannen Vierde Divisie: 22/25
Team HOPE Mannen Derde Divisie; 12/24

Jeugd en Juniorencircuit, sprinttriathlon:

Joey van’t Verlaat, 0:55:o8 uur, 4H, 4Hjun

Jitske Weersma, 1:05:55 uur, 4Djun

Kim van ’t Verlaat, 1:07:10 uut, 6 Djun

Kwart, individueel:

Edwin v Straten, 2:08:16 uur, 28e


Zaterdag 10 juni was de Stadstriathlon Weert het strijdtoneel voor de tweede wedstrijd uit de Triathlon Divisie wedstrijden.

“Om 10:30 uur stonden we al in het parc fermee om onze spullen klaar te leggen, om 12;00 uur was het zo ver. Het start schot klonk en het zwemmen kon beginnen. Na het zwem onderdeel kwam Dennis verrassend als eerste van ons Derde Divisie team uit het water, ondanks dat dit toch zijn minste onderdeel is. Gevolgd door Jeremy, René en ik. En toen begon het fietsen, waar Dennis zijn positie vast hield, moesten René en Ferdi aan de bak om naar voren te komen in de wedstrijd na een wat mindere zwem onderdeel. Wat goed lukte met een snelle fietstijden! Bij Jeremy ging het helaas wat minder na het zwemmen, het was helaas zijn dag niet! Bij het lopen was het vooral posities vast houden en finishen. Wat ons uiteindelijk op een 14de plaats bracht in het klassement. Waar we dik tevreden mee zijn!”

– Ferdi Yildiz


Tsja, wat kan ik hier over zeggen… Slecht was het niet, maar goed kan ik het ook zeker niet noemen.
Met 2 wisselzones even wat anders dan normaal maar gelukkig ruim op tijd bij de start. Na veel twijfel toch besloten om zonder wetsuit te starten. Achteraf was dit de grootste fout die ik kon maken. In de vorige open watertraining voelde het lekkerder zonder wetsuit dus dat wilde ik nu eens proberen. Dat betekende alleen niet dat het ook sneller was, wat dus nu ook bleek. Als 14e het water uit in een kleine groep (de laatste groep om precies te zijn). Na een goede wissel niks gehad aan de groep omdat zij niet meer konden aansluiten. Samen met iemand anders het gehele fietsonderdeel gereden. Nog wat in het wiel kunnen hangen maar de snelheid zat er niet echt in en ook wegrijden werkte niet. Wat juniores opgepikt en met een groepje van 6 de wisselzone in voor plek 6 met een achterstand van 2min10 op de kopgroep (5e fietstijd). In tegenstelling tot vorige wedstrijden ging het lopen nu eindelijk eens lekker en ik kan dan ook zeker tevreden zijn met een 3e looptijd. Uiteindelijk het gat op de nummer 5 nog met een minuut dicht kunnen lopen, maar nog te ver voor een top 5 plek.

Na deze wedstrijd vooral heel veel geleerd. Wetsuit gaat voortaan weer aan zodat ik in een goede groep zit, of er dichter bij zit om ernaar toe te kunnen rijden. Het was het nu allemaal nét niet. Nu op naar de volgende, 24 juni in Zeewolde.

Iedereen heel erg bedankt voor de gezelligheid, aanmoedigingen en water onderweg!

– Kim v an ’t Verlaat


Afgelopen weekend op zaterdag in Weert individueel  aan de kwart meegedaan en zondag met Glenn bij de zwemloop Vrijenburgbos.
In Weert nog wel wat TVS’ers bezig gezien al hadden de meesten in de ochtenduren hun wedstrijd al gehad.
Het zwemonderdeel was bij mij in het begin pure paniek. Geen idee waar en wanneer het startsignaal zou klinken en heel veel benen en armen op een smal stukje. Ik had het gevoel dat ik aan het boezemflutteren was, zo benauwd kreeg ik het ervan. Gelukkig kwam ik daarna in een beter ritme en werd ik ook rustiger.
De 75e zwemtijd is natuurlijk niet best, maar goed…. er zaten er ook nog 75 achter mij. Op de Ridley die ik de dag ervoor nog wat had laten bijstellen door #DekoBikesport reed ik na een 10e fietstijd van alle deelnemers en met een 18e looptijd kwam ik toch nog op de 28e plek uit.
De dag erna had ik gelukkig nog wat over voor de strijd met Glenn. Hij had een stuk minder spanning en probeerde na een aarzelend begin in het water eindelijk weer eens eruit te halen wat erin zit. Ik probeerde steeds een stukje harder te lopen, maar hij bleef op een meter of 10/15 eraan hangen….om mij op de meet net iets voor te blijven.

– Edwin van Straten

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *