Promotie heren 2e divisie

Het initiatief van 2014 om aan de divisie team competities mee te doen, is iets groter geworden, dan ik van te voren had ingeschat. In april 2018 staan we namelijk met 2 dames- en 4 herenteams in Arnhem aan de start. Wat in 2014 begon als een gezellige gezamenlijk wedstrijd met recreatieve inslag in de 2e divisie is dit jaar – door de deelname van de diverse meer prestatie gerichte atleten – uitgemond in Promotie naar de 1e divisie. Gezellig en leuk om met elkaar een wedstrijd te doen is het gelukkig nog steeds!

In 2015 en 2016 waren er al podium plaatsen voor het 2e divisie herenteam. Er werd geroken aan promotie. Iets dat toen ook al (misschien te ambitieus?) het doel was.

Voor het team jammer, maar voor de ontwikkeling van Joey en Hidde als atleten heel goed, hebben genoemde heren ons team in respectievelijk 2016 en 2017 verlaten om in een ander team in de eredivisie uit te komen.

In 2018 vielen eindelijk alle puzzelstukjes op zijn plek. Promotie naar de 1e divisie was n feit! Door de ontwikkeling die Ruben, Jan, Hielke en Martin in de laatste 3 seizoenen als atleten hebben doorgemaakt staan wij in 2019 in de 1e divisie aan de start. Deze 4 jonkies werden de afgelopen jaren in de rug gesteund door de oude rotten, Harry en Arjen, in het vak.

2018 bracht diverse mooie resultaten. De 3e plaats in Arnhem was de gedroomde seizoens start. In Almere-duin werd er hard gestreden om de dagwinst. En met die dagwinst werd de koppositie in de tussenstand behaald. Wederom winst voor TVS ‘90 in de wedstrijd in Weert. Door de 3e plaats in Nuenen, waarbij we onze directe concurrenten achter ons wisten te laten, kwam ons doel voor dit jaar in zicht. De finale in Nijmegen is in een nog onbekend format, nl. Z-F-L-Z-F-L. Door ons is het al wel in een training uitgeprobeerd om alvast te weten te komen, hoe het zou aanvoelen. Het doel, promotie, zouden wij halen als wij bij de eerste 6 over de finish wisten te komen. RTC Den Haag was ons deze keer als enige net te snel af. Een welverdiende 2e plaats viel ons ten deel in de finale.

Op naar seizoen 2019. Wij hebben er nu al zin in.

 

Een trotse teamcaptain

 

1 antwoord
  1. Joop van Opstal
    Joop van Opstal zegt:

    Weer een geweldig resultaat en we gaan gewoon door in 2019. Gezelligheid en doorzetting is heel belangrijk en bereik je ook deze resultaten. Succes alvast voor 2019.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *