Triathlonseizoen 2018, Dames TVS’90

Het begon een jaar of 5 geleden, de Teamcompetities van de Nederlandse Triathlon Bond, waar we heel enthousiast met een groepje dames startten in de 2e divisie. Superleuk en na 2 seizoenen volgde er promotie naar de 1e Divisie!!
Geweldig om tussen de (bijna) top van de Nederlandse triatletes te mogen starten.
Omdat we als vereniging ook NTB opleidingsvereniging (http://www.toptriathlon.nl/regionaal-trainen) voor jeugd en junioren zijn, kwamen er vanuit de regio meisjes junioren meetrainen die ook deel uit konden gaan maken van ons team.

Bij het NTB congres in november werden de wedstrijden van de competitie bekend gemaakt, 5 wedstrijden, allemaal niet naast de deur, met 21 teams (en dus 84 dames per wedstrijd) aan de start.

Eind 2017 was er weer de jaarlijkse TVS-divisiebijeenkomst waar de plannen voor het nieuwe seizoen gesmeed werden en het team kennis maakte met Marije Hijman die ons team zou komen versterken.

Het team wordt dus gevormd door; Loena Bank, Laura Bal, Sandra Vermeulen, Marije Hijman, Nikita van den Ouden, Jitske Weersma en Kim van ‘t Verlaat.

Met heel veel zin en gezonde spanning begonnen we dit seizoen de eerste wedstrijd met een mooi (nieuw) format, de Triple mix in Almere Duin. Leuke locatie, lekker weer en een mooi team aan de start. Loena was niet helemaal fit en deed mee bij de 2e divisie (die ze won!) en wij stonden aan de start met Laura, Kim, Nikita en Marije. Met een Z-F-L, L-F-Z, F-Z-L en hulp in de wisselzone van Jitske (die helaas wegens een blessure dit seizoen aan zich voorbij moest laten gaan) en Jeroen.
De start vanaf de lijn in het water en het eerste ‘blokje’ afgewerkt. Vanwege de warmte stond ik rond de finishzone met koude natte kompressen voor alle vier om desgewenst te kunnen koelen en weer iets frisser aan de volgende start te staan. In de wisselzone werd alles weer in gereedheid gebracht door Jitske en Jeroen voor het volgende blok. We hadden draaiboeken gemaakt met ieders wensen, elastiekjes, plaats van badmuts, zwembril, schoenen etc.

Een geweldige wedstrijd om naar te kijken en hele mooie resultaten van alle 4, o.a. 3e plaats voor Marije en een 4e voor Kim maakten we een flinke sprong in de klassering en dat resulteerde in een 2e plaats met het team!! Een super mooi begin van het seizoen!

 

De 2e wedstijd was de OD in Weert. Moeilijk om een team te vullen met zoveel jonge meiden waarvan niet iedereen startgerechtigd is op een OD. Maar superblij met Laura, Loena en Sandra aan de start van deze wedstrijd. Omdat de start vroeg was hadden zij een overnachting in de buurt geregeld en waren wij er voor het coachen en supporten ook weer vroeg bij. Mooi (eigenlijk iets te warm) weer en na inchecken in 2e wisselzone naar het blauwe meertje gefietst waar de start was. Na een onwijs sterk zwemonderdeel van alle 3 sprong Loena als eerste op de fiets en kwam in de kopgroep. Laura en Sandra in groep erachter waarna ze, na een goede wissel vlak achter elkaar, aan het 10 km. looponderdeel konden beginnen. Zware omstandigheden waar Loena heel knap naar een 5e plaats liep en Laura en Sandra (ondanks een penalty ?) in de middenmoot wisten te finishen. Een 10e plaats was het resultaat.

Volgende wedstrijd was de sprint in Holten.
Omdat de meisjes-junioren aan de start stonden bij de ETU juniorcup Holten, was het ook hier lastig om het team vol te krijgen, Jitske helaas nog geblesseerd. Dus net als in Weert met onze Diehards, Loena, Laura en Sandra aan de start. Weer 2 wisselzones en vandaag Ruben als coach! Het fietsparcours met daarin de Holterberg en de klinkertjes in de afdaling is altijd pittig hier. Maar de dames kwamen er goed doorheen, al lag het veld aardig uit elkaar. Daarna begon het lopen in het brandende zonnetje en behaalden ze, net als in Weert weer een nette 10e plaats.

Na een lange zomerstop in deze competitie was het begin september tijd om deze te hervatten in Vroomshoop. 230 km van huis en weer niet makkelijk om het team te vullen, dit i.v.m. het samenvallen van de Politietriathlon in ‘eigen huis’ en Challenge Almere.  In combinatie met 2 geblesseerde dames maakte dit het bijna onmogelijk om te starten.
Toen bleek dat het zwemonderdeel in Spijkenisse geschrapt werd en Sandra toch wel heel graag wilde starten voor het team. Net als Jitske die in deze wedstrijd ook een belangrijk aandeel kreeg, ondanks dat ze nog niet volledig (loop)fit was wilde ze heel graag meedoen!
Een team-time-trial stond op het programma dus starten met 4 was een pré en zo geschiedde, Jitske, Kim, Marije en Sandra gingen ervoor. Zoals altijd een kleine 2 uur voor de start aanwezig, decals plakken, teambespreking, inchecken, briefing en warmlopen.
De start was in omgekeerde volgorde van het klassement en met een 7e plaats startten we dus met nog 6 teams achter ons. Het tellen kon beginnen, wetend dat we met een sterk looponderdeel konden eindigen. Met Jeroen als technisch brein achter het team (tussentijden klokken en posities uitrekenen) en fanatieke ouders die deze wereldreis gemaakt hebben om te supporten en de ouders van Jitske als Assistent official, stonden we de meiden flink aan te moedigen. Geweldige wedstrijd en weer prachtig weer! Wat was het weer gaaf, wat een teamwork! Elkaar erdoor slepen met eigenlijk ieder zijn eigen sterke onderdeel. Jitske wist dat ze het lopen (na 1 ronde) moest laten schieten en kon uiteindelijk het team mee vooruit schreeuwen, zo mooi! Heel spannend om daarna op de uitslag te wachten. Uiteindelijk werden ze 4e op een paar seconden van het podium, wow!

 

Na een weekje herstellen was het tijd voor de slotwedstrijd in Nijmegen.
Weer een nieuw format, ook voor de andere divisies was het vandaag een Z-F-L-Z-F-L.
Met Loena, Sandra, Nikita en Kim aan de start vandaag. We hebben het hele seizoen heel erg geboft met het weer want ook nu was het zonnetje weer van de partij!

Wel koud zwemwater dus sommigen kozen voor een wetsuit. Na een sterk zwemonderdeel van Nikita (1e) en Kim (3e) en Loena en Sandra daar vlak achter konden ze na een snelle wissel op de fiets. Het eerste fietsonderdeel eindigde in een grote groep, maar Kim en Loena konden zich voorin handhaven en Sandra volgde al snel. Nikita kampte na het fietsen met kramp maar begon moedig aan het lopen, waarna ze jammer genoeg toch moest uitstappen.
De andere 3 liepen sterk door en ook het 2e zwemonderdeel verliep super!
Kim, die de wedstrijd op dat moment domineerde, wachtte nog op Loena om samen te fietsen maar heeft toch het gat doorgetrokken wat resulteerde in overall-winst bij deze wedstrijd.
Loena volgde kort daarop op de 3e plaats en Sandra met een mooie eindsprint als 17e!
Prachtig format om te zien!

Dit resultaat was zelfs voldoende voor de dagwinst!!

Mooier konden we het seizoen niet eindigen, zeker niet toen bleek dat we ook het podium nog op mochten omdat we 4e werden in het Eindklassement. Dit betekent tevens dat we promotie maken naar de Eredivisie waar we dus komend seizoen te vinden zijn.

Het was een bewogen, spannend, maar vooral supergaaf seizoen met deze meiden, dank jullie wel, ik heb genoten!

Wendy (teamcaptain/coach)

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *