Spijkenisse Marathon 2014

Zondag  14 december 2014

20141214 Spijkenisse marathon Karl Snoek bij start

Ik wil alle leden feliciteren met hun behaalde resultaten vandaag. Zelf heb ik de marathon gelopen. Ik ben gefinisht en het klinkt misschien afgezaagd,  maar dit was zeker niet gelukt zonder mijn kinderen, vrouw, enkele TVS-leden en mijn buurman en tevens oud TVS lid. Na 30 km was ik echt helemaal kapot en wilde de wedstrijd opgeven. Ik zal u de details besparen ,maar ik voelde me goed ziek. Mijn eten en drinken zaten goed in de weg. Na wat aanmoedigingen van Ron Cafferata en Onno Ronteltap ging het wat beter. Net toen ik definitief wilde stoppen zag ik mijn kinderen en een kennis staan, dit gaf me wel een boost om door te gaan. Na Hekelingen moesten we een dijk af en mijn zoon vergat de bocht te nemen en kwam bijna ter val, ik moest me erg strekken om hem tegen te houden. Kenneth Vermeer had het me niet nagedaan. Deze actie resulteerde tot een kramp in mijn kuit, gelukkig was er een medeloper die me wilde helpen. Nadat de graspollen aangestampt waren ben ik  maar weer verder gegaan. Elke twee kilometer even moeten wandelen. Arjen en Anita kwamen aanfietsen en hebben me de nodige support gegeven en fietsten mee. Op de hoek van de maasboulevard kwamen Ruben, Loena en Jeroen van t Verlaat de optocht groter maken. In deze formatie heeft iedereen mij de laatste kilometer gesteund, waarvoor mijn grote dank. Bij de finish stonden Edwin, Edwin’s vader en Gerard Bank om me te feliciteren. Joop als spreekstalmeester was weer als vanouds en positief. Wat ik tijdens het lopen steeds dacht was:”Wat een leuke en sociale vereniging hebben we toch!” Nogmaals bedankt iedereen, ook degene die ik eventueel vergeten ben.

Karl Snoek


edwin spijkenisse

Vandaag mijn 9e Spijkenisse marathon. Beetje onzeker, de afgelopen maanden niet zo kunnen trainen als ik wilde door het weer opspelen van mijn rechter hamstring / bilspier. Vooral het aantal snelheidstrainingen moest ik beperken vanwege de reactie. Dry-needling bood steeds voor een aantal dagen verlichting maar daarna keerde de klachten toch weer terug, de behandelende fysio raadde zelfs aan de loopactiviteiten de verminderen.
Maar als je alle edities gestart bent dan wil je toch meelopen. Niet te gek gestart op 4:20 – 4:25 en de wind viel in het begin reuze mee. Na een stuk wind mee kwam het ‘beruchte’ stuk Spijkenisse – Zuidland met wind tegen weer. De wind was inmiddels aardig toegenomen en ondanks het record aantal deelnemers heb ik op dit stuk nog nooit zo alleen gelopen. In de Bernisse richting het gemaal en weer richting Simonshaven was het op veel plekken ook nog steeds glad. Rond de 27 km begon de genoemde blessure flink op te spelen en het trok door mijn gehele rechterbeen. Ik dacht eraan richting in mijn huis in de Vogelenzang te lopen, maar de gedachte dat Caroline Lienepien Stolze nog ergens zou staan deed mij anders besluiten. En daar stond ze dan na 30,5 km, te huppelen en te schreeuwen. Bedankt, had ik echt nodig Lienepien. De klachten werden weer wat minder en ik kon de km tijden onder de 5 min. houden en richting het einde zelfs weer iets verbeteren. Op de maasboulevard kwam ik Ed Erkelens, Arjen Teijn en Anita tegen en bij km 38 stonden vertrouwd als altijd Loena Bank en Ruben van Dijk weer klaar om het laatste stuk mee te fietsen. Ze vertelden mij welke mooie tijden de andere tvs’ ers hebben gelopen op de verschillende afstanden en dat motiveert je op het laatste stuk toch om alles eruit te halen. Uiteindelijk 3:12:38, 27e plek en volgens mij redelijk fris over de finish, behalve die pijnlijke poot dan.
Karl Snoek en Wesley Bouman ook gefeliciteerd met hun finish al is Wesley natuurlijk pas vanaf 1-1-2015 echt lid, haha.

 Edwin van Straten


UITSLAG
Marathon10 km prestatieloop
Wesley Bouman3e H sen3:02:22 uurJuriaan Leisner44:48 min
Edwin van Straten3:12:38 uurDino Fageraas48:06 min
Karl Snoek4:12:48 uurSebastiaan Gesquièrre48:11 min
Amanda Kolijn48:11 min
Halve marathonArie vd Merwe0:49:37 min
Martin Nieuwstraten8e1:21:13 uur
Pieter Heggen1:31:07 uur
Ruben van Dijk1:32:48 uur5 km prestatieloop
Jeroen v't Verlaat1:33:53 uurFerdi Yildiz8e Heren19:13 min
Ed Erkelens1:40:53 uurArjenTeijn9e Heren19:43 min
Mark van Gelder1:43:17 uurLoena Bank3e Dame20:58 min
Gerard bank1:45:21 uurHidde Weersma22:37 min
Frank Heusdens1:47:57 uurLars Vitscher22:49 min
Wendy v't Verlaat1:57:25 uurYvonne Hijdra28:30 min
Arie vd Kuil2:08:39 uur
Michel Siep(haas)2:12:40 uur

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *