Super Sunday Team Relays

Arnhem, zondag 30 april 2017

 

 

 

 

TVS’90 stond aan de start met 6 teams, waaronder het team Tri-Experience/HOPE


Gister was het Supersunday: De eerste wedstrijd van t seizoen! Met z’n vieren zwemmen, fietsen en lopen; als team! Supertof om zo bezig te zijn met een eigenlijk individuele sport! Het zwemmen ging aardig, fietsen was aardig zwaar en het lopen was voor mij echt afzien.. Nog nooit zo zwaar gehad tijdens een wedstrijd, waarschijnlijk te danken aan het willen verhuizen in april.. Dank voor m’n teamies die me hebben geholpen (en geduwd)! Al met al een supergezellige dag en op naar de volgende in Almere!

-Loena Bank


1e div DamesMaaike, Loena, Kim en Nikita1:06:12 uur8e
2e div DamesMelissa, Marjolein, Rianca en Sharleena1:24:01 uur22e
2e div HerenJan, Hidde, Martin en Ruben0:58:44 uur7e
3e div HerenTeam Tri-exp/HOPE
Delphin, Wesley, Wesley en Sebastiaan
1:01:37 uur3e
3e div HerenTeam TVS'90
Dennis, Jeroen, Ricardo en Gerard
1:07:50 uur16e
4e div HerenPascal, Remco, Marcel en Mitchel1:21:28 uur25e

Meer info over de Divisiewedstrijden in het afrolmenu “Wedstrijden/ Teamcompetities triathlon”

Verder was er een estafette wedstrijd waar het Team Edwin en Glenn van Straten een 10e plaats behaalden.

Joey van ’t Verlaat’s team Trimates werd 5de/16 in de eredivisie.

Amanda Kolijn en Cathy de Vogel finishten met FusionTEAM 5de/25 in de vrouwen Tweede Divisie


Zondag 30 april was de eerste wedstrijd van de Teamcompetitie van het seizoen 2017 en dat was een speciale. Op ‘Super Sunday’ stonden alle teams uit de 5 verschillende divisies aan de start. Van nieuwkomers in de 4e divisie tot en met de toppers uit de eredivisie waar bijvoorbeeld ook Rachel Klamer acte de présence gaf in het team van TV Twente.
TVS’90 stond met 5 teams aan de start. Als eerste beten de heren van het 4e divisieteam het spits af. Remco, Marcel, Pascal en Mitchel gingen van start met als doel een top 25 plek in hun divisie. Nadat de stofwolken waren opgetrokken bleek dat ze exact hun doel hadden behaald. De 500 mtr zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen werd als team afgelegd in een tijd van 1:21:28 en dat betekende de gewenste 25e plek.
Na de heren was het de beurt aan de heren in de 3e divisie. Ook zij moesten dezelfde afstand afleggen, na een wat moeizaam zwemonderdeel waarin Jeroen wat moeite had het tempo van de snelle zwemmers te volgen, ging het fietsen een stuk beter. Dankzij veel kopwerk van Dennis en vooral van Gerard konden Jeroen en Ricardo relatief fit aan de 5km starten. Gerard startte wat rustiger en het overgebleven drietal finishte in een tijd van 1:07:50 op een nette 16e plek.
In dezelfde divisie deden de TVS’ers die in het Tri Experience/ Team Hope team uitkomen (Delphin, Wesley, Sebastiaan en Wesley) het nog beter. Zij hebben aspiraties om te promoveren en met een 3e plek is dat doel nog prima haalbaar.
Het laatste mannenteam van TVS’90 dat aan de start kwam was in de heren in de 2e divisie. Jan, Hidde, Martin en Ruben stonden aan de start met de wetenschap dat dit team vorig jaar voor promotie streed en dat dat net niet was gelukt. Dit jaar een nieuwe poging. Zonder Joey, die TVS’90 verruild heeft voor het eredivisieteam Tri Mates, starten de heren voortvarend met het zwemonderdeel. Op het pittige selectieve fietsparcours moest Ruben de andere drie al snel laten gaan. De recente verhuizing en daardoor te weinig training wreekte zich. De resterende drie zetten ondanks dat een prima prestatie neer. Met een 2e looptijd finishten ze op een zwaarbevochten 7e plek in 58:44, 7 seconden voor plek 8.
Daarna was het de tijd voor de twee damesteams. Als eerste kwamen de tweede divisiedames in actie, een debuut voor alle vier de dames; Sharleena, Marjolein, Melissa en Rianca hadden in de weken voor Arnhem al vaker samen getraind. Dat was vooral bij het zwemmen te merken, met een 12e zwemtijd gingen ze de fiets op. Sharleena ondervond wat mechanische problemen bij het einde van het fietsen waardoor de overige drie eerder starten met het lopen. Gefinisht in een tijd van 1:24:01. Goed voor een 22e plek. Op 1 (!) seconde van de 21e plek. Een keurig debuut dus!
Het beste bewaart ook TVS’90 voor het laatst, met een ‘piepjong’ team gingen de dames van start in de 1e divisie. Na een wat behoudend zwemonderdeel kon daarna alle energie worden gericht op het fietsen en lopen. Nikita, Kim, Maaike en Loena gingen ‘vol gas’ van start en konden tot over de helft goed samen blijven rijden. Nikita moest daarna de overige drie laten gaan maar vocht zich knap nog naar de finish.
Na de 6e tijd bij het fietsen en een snelle wissel ging het lopen ook prima. Elkaar duwend om maar zo snel mogelijk te finishen eindigde ze heel goed op de 8e plek. De 1e divisie bestaat dit jaar uit 21 teams dus dit was een prima prestatie. De tijd van 1:06:12 was maar 3 minuten van de eerste plek af.
Al met al mooie prestaties die door de TVS teams zijn neergezet, erg leuk waren de aanmoedigingen van meegereisde supporters en alle online steunbetuigingen.

– Joey van ’t Verlaat

foto’s van Angela Krijgsman

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *