Zondag 14 mei 2017 werd in Rucphen het 6e en laatste deel van dit Zwemloopcircuit georganiseerd. Eva Cornelisse werd daar circuitwinnaar op het onderdeel 500m zwemmen/5 km hardlopen. Na de 1e vier wedstrijden kon deze overwinning haar niet meer ontgaan. Nikita van den Ouden werd op dit onderdeel tweede en ook haar kon, op deze dag, deze ereplek niet meer ontgaan. Wel moest er door hen wel in Rucphen gepresteerd worden.

De afsluitende wedstrijd werd dit maal niet door Eva gewonnen. Zij moest de Belgische Jolien Vermeylen voor laten gaan (24:25 min). Niet verwonderlijk dat deze Belgische zwemkampioen als allereerste uit het bad klom. De door Jolien bij het zwemmen opgebouwde voorsprong kon Eva bij het lopen net niet inlopen en werd 2e  (24:59 min). Nikita en Eva zwommen de gehele afstand zij aan zij en klommen samen de kant op. Nikita zwom zonder neopreen en kon direct gaan lopen. En voor het eerst draafde zij als een vrolijke hinde over het parcours en werd derde (27:17 min). Juliette Diaz Diaz werd 10e (33:41 min), maar was wel de snelste in de categorie V16.

Hierna startte de TVS-er Jeroen van der Zee op de 250m zwem/2,5km lopen (H14). Dankzij een flitsende loop werd hij hier 3e in 13:38 min.

Wil je alle uitslagen van dit Frijters Zwemloop Circuit bekijken? Klik dan hier.

Misschien dat dan volgend jaar nog meer TVS-ers aan de start van dit prima georganiseerde circuit verschijnen en in hun eigen categorie de prijzen wegslepen.