SuperSaturday Willem-Alexander roeibaan

Zevenhuizen, Zaterdag 15 juli 2017

Een volle dag met alle divisiewedstrijden en de NK’s sprint en junioren. Dat leek het te gaan worden, maar dat viel tegen. Het zwemwater werd afgekeurd. De divisiewedstrijden veranderden in RBR’s en de NK’s werden uitgesteld. Potentiële NK deelnemers namen nu individueel deel aan de divisiewedstrijden.


Supersaturday @Zevenhuizen

Wanneer je de avond voor een NK hoort dat deze niet doorgaat door (zogenaamd) blauwalg, hoef je mij niet te vragen wat ik ervan vind. Van alles geprobeerd om op een zo hoog mogelijk niveau een wedstrijd mee te pakken op de vervangende duathlon, maar meer dan de samengevoegde Jeugd en Junioren wedstrijd werd het niet.

Omdat ik me mentaal niet had voorbereid op een wedstrijdje als dit maakte me de uitslag ook niet veel uit. Okay, achteraf was het wel frustrerend dat ik er volledig af werd gelopen. De eerste run was zo heel slecht nog niet, maar de groep liep simpelweg gewoon te hard voor me. Fietsen was nog redelijk qua tempo maar het voelde niet lekker alleen in de wind. Vervolgens was het bij de tweede run helemaal klaar en kwam ik over de finish als 5e meisje, nog wel 2e in mijn categorie. Ik baal ervan, maar weet dat er veel meer in zit voor de rest van het seizoen!

Nu eerst een week rust om daarna weer opnieuw te kunnen opbouwen naar het NK triathlon en ook het NK crosstriathlon.

Al met al wel een supergezellige dag gehad met iedereen en weer heel veel mensen gesproken

– Kim van’t Verlaat


Helaas werd het NK Sprint van afgelopen zaterdag afgelast vanwege ‘blauwalg’ in het water. Alle teamcompetitie triathlons van de zaterdag werden vervangen door een duathlon, wat zorgde voor de nodige verschuivingen in alle divisies. Begin van de middag het Eredivisie team van Trimates naar een felbevochten 5e plaats zien lopen/fietsen/sprinten, waarna ik om 18 uur in het 2e team mijn debuut voor Trimates mocht maken in de teamcompetities.
Race gepland en geracet zoals gepland. Geen kopwerk in de eerste run, maar wel mee gaan met versnellingen. Als 3e T1 in en met z’n 2en wisten we weg te blijven. Een aantal keer geprobeerd weg te springen, maar weg komen lukte niet. Met een ruime voorsprong begonnen we aan het afsluitende looponderdeel. Opnieuw zo min mogelijk kopwerk kopwerk, waardoor ik eigenlijk vrij ‘uitgerust’ de laatste km in kon gaan. Door een klein inschattingsfoutje trok ik heel vroeg de sprint aan (200/300 meter is dan best wel lang!) en met nog zo’n 100 meter te gaan wist ik dat ik het niet meer mocht laten lopen en zo wist ik de eerste winst van het seizoen te pakken!
Nu even rust, de volgende wedstrijd laat nog wel een tijdje op zich wachten.

– Joey van ’t Verlaat


divisieuitslagen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *