Klazinaveen triathlon 2017

Klazinaveen. Zondag 16 juli 2017, triathlon 70.3

Afgelopen zondag meegedaan aan de halve triathlon in Klazienaveen. De organisatie wil graag in het programma opgenomen worden van de Ironman organisatie….net op tijd meegedaan dan, want dan worden de inschrijfprijzen minimaal verdubbeld.
Om 5:45 opgestaan en om 6:45 met Cora en Glenn richting Drenthe gereden waar ik beiden om 9:00 heb afgezet bij mijn schoonvader.
Om 9:30 aangekomen bij de sporthal en de startspulletjes opgehaald. Gelijk een probleempje, want in mijn envelop zat ook een chip, terwijl ik ingeschreven had met mijn eigen chip. Dus maar weer naar binnen om te vragen met welke chip ik moest starten.
De wisselzone zat op 300 meter afstand van de sporthal dus ruim de tijd. Om 10:30 bij de bushalte gaan en na 10 minuutjes werden we met de bus naar de zwemstart 2 km verderop gebracht. Daar vlogen de deelnemers de bus uit om massaal nog even te plassen, ik kon natuurlijk niet achter blijven…niet echt handig met je wetsuit aan.
Om 11:00 gestart voor de 1950 meter en met een tijd van 38:40 dacht ik dat ik best aardig gezwommen had., maar dat hadden de anderen ook gezien mijn 178e zwemtijd.
Bij het verlaten van het water werden er sponzen uitgedeeld, geen idee waarom want zweten doe je toch niet van dat zwemmen. Totdat ik een stukje verderop het gezicht van een andere deelnemer zag…..vol blupsie.
Mijn pak uitgedaan en met de binnenkant van mijn pak mijn gezicht maar wat schoon geveegd.
Vervolgens 4 rondjes fietsen van bijna 24 km. In ronde 1 wel de gebruikelijke zeikpauze…maar daar is het bij gebleven. Tijdens ronde 2 en 3 kreeg ik last van mijn rug op de Ridley en zakte het tempo. In ronde 4 was het weer weg en had ik het goede tempo uit ronde 1 weer te pakken. Helaas moest ik tijdens deze ronde ook weer van de fiets omdat er iets van mijn fiets gevallen was waar ook mijn id kaart inzat.
Met een 45e fietstijd van 2:35 over 93 km was ik best tevreden.
Bij het lopen mijzelf goed verzorgd door bij de posten waar ik wilde drinken echt even te stoppen zodat ik alles binnen kreeg. In de vierde loopronde kreeg ik wel kramp in de linkerhamstring maar door even rustiger te gaan lopen kreeg ik dit er wel uit. Probleem blijft wel de pijn aan de rechterbilspier die bij de langere afstanden opspeelt.
Met een 42e looptijd van 1:37 over 21,1 km uitgekomen op een eindtijd van 4:57.
Een goed georganiseerde triathlon daar in het verre oosten met een grote wisselzone, zeer goede verzorging (bijv. bidons bij elke fietsronde), enthousiaste vrijwilligers en een gezellig looprondje. Veel publiek in het centrum, maar ook in de woonwijk waar je doorheen liep hadden ze er wat van gemaakt door wat tentjes op te zetten en muziek te draaien. Ook het stukje offroad in het loopparcours zorgde voor wat afwisseling. Als deze organisatie zich aansluit bij de Ironman organisatie….ze zijn er klaar voor.

– Edwin van Straten

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *