Rondje Eilanden 2017

Vinkeveen, Zaterdag, 29 juli 2017, zwemloop

Alweer het 6e Rondje Eilanden en ik kon er weer bij zijn, want als toeschouwer is het ook een leuke belevenis, al kan je de vele afwisselingen tussen lopen en zwemmen nauwelijks volgen. Alleen op de eilanden 1, 2 en 12 heb je een beeld.

De TVS90 delegatie bestond uit: Jitske Weersma, die haar 24e plek van vorig jaar wilde verbeteren en Yvonne Hijdra die haar debuterende zus Irene Weening begeleidde. Voor Yvonne was het haar 6e rondje Eilanden, geen aflevering gemist.

Voor Jitske begon het aanvankelijk teleurstellend, halverwege ging haar brilletje kapot en dat resulteerde in een 23e plaats. Voor de finale wedstrijd worden de 20 snelste dames geselecteerd. Er waren 3 afvallers die bedankten voor de finalerun, zodat Jitske nog net kon meedoen en bewees dat ze met een 15e plaats helemaal meedeed.

Irene was overenthousiast over deze unieke wedstrijd. Yvonne moest zich inhouden met zwemmen en lopen, daardoor kreeg ze het koud en kwam met paarse lippen over de streep.

Na de finalerun tijd voor een maaltijd, terwijl de hemelsluizen zich openden. Het was een beetje dringen, maar als haringen in een ton in een lekkende tent eten heeft ook zijn charme. In de auto naar huis de verwarming flink opgedraaid.

– Henk Hijdra    fotoalbum (Gonny en Henk)


uitslagen:

Jitske Weersma 00:53:57, 23eD

Irene Weening, 1:22:51, 239eD

Yvonne Hijdra, 1:23;51, 246D

Yvonne startte 1 minuut voor Irene, wachtte op haar en was dus 1 min langzamer in de uitslag.

Jitske mocht meedoen aan de finalerun en kon tonen wat ze waard was met een goed werkende zwembril, een mooie 15e plaats

Opvallend: alleen TVS dames aan de start. waar blijven de heren?

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *