Triathlon Talentendag

Triathlon Talentendag

Op zondag 19 april werd door TVS’90 in samenwerking met de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) een talentendag georganiseerd voor jeugdige talenten uit de regio. De talentendag werd bezocht door jonge triathleten, maar ook door zwemmers en teamsporters. De NTB is op zoek naar talenten voor het opleidingscentrum NTC in Sittard, uiteindelijk in aanloop naar de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Op het terrein van AV Spark werd in de ochtend een looptraining gegeven, gevolgd door een looptest over 1.500 meter. Daarna hield toptriathleet Marco van der Stel – als voetballer zelf ooit gescout door de NTB op een talentendag – een betoog over het Nationaal Topsport Centrum Triathlon in Sittard. Marco is hard op weg zich te plaatsen voor de OS-2016 in Rio. Het gezelschap vertrok daarna richting het Rivièra Bad voor een zwemtraining en de afsluitende 200 meter test. De scouts van de NTB buigen zich nu over de resultaten van deze en andere talentendagen in het land om tot een selectie te komen.

Naast de talentendag organiseert het jubilerende TVS’90 als kersverse Jeugd Opleidingsvereniging van de NTB ook nog eens 24 Regionale Trainingen over het gehele jaar verspreid en een Scholentriathlon op 12 juni 2015.


Dat ook gemeente Nissewaard de initiatieven weet te waarderen blijk uit het feit dat wethouder Sport & Cultuur Martijn Hamerslag het startschot gaf voor de zwemtraining en ook nog eens voorzitter Remco Vitscher van TVS’90 verblijde met een cheque.

201504_uitreiking cheque

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *