Triathlon Woerden

201605 Woerden zwemstart Maandag 17 mei 2016 (2e Pinksterdag).

Woerden was jarenlang favoriet bij de TVS-ers, maar dit jaar was ik de enige TVS-deelnemer. Het was een wedstrijd die niet helemaal gladjes verliep. Ik ben niet bijgelovig dus de problemen wijt ik niet aan het feit dat dit mijn 13e deelname in Woerden was. Ook niet omdat het mijn 113e triathlon was.

Het begon al met de spanning of het zwemmen kon doorgaan. Dat lukte net, er werd 14,1 graden gemeten. Nog nooit zwom ik in zo koud water, maar het viel best wel mee, mede dankzij mijn nieuwe wetsuit wat beter isoleerde dan mijn vorige.

Bij het binnengaan van het parc fermé  bleek mijn achterderailleur niet meer uit de zwaarste stand te krijgen. Dat betekende fietsen met het kleine voorblad en een scheve ketting. Het was stoempen met wind tegen en met wind mee was het goed te doen.

Ik had besloten om na het zwemmen me compleet in droge kleren te hijsen. Die anderhalve minuut extra had ik wel voor mijn gezondheid over, dus geen last van kou.

Het fietsen ging dus best redelijk en ook het lopen voelde goed; de 4 rondjes gingen regelmatig. Vrij relaxed naar de finish gekomen. Tenslotte was dit een trainingswedstrijd voor Luxemburg.

In de catego201605 Woerden finish Yvonne Hijdrarie Dames60 had ik één concurrent. Die kon ik met het zwemmen voorblijven, maar met de 1e wissel verloor ik dat voordeel. Op het fietsen en lopen verloor ik ook nog enkele minuten op haar.

Ondanks de regen bij het zwemmen was er toch als altijd veel publiek. Het is een van de weinige triathlons die midden in een stadscentrum gehouden worden, dat geeft een geweldige sfeer, ook al omdat tijdens het lopen de zon doorbrak.

– Yvonne Hijdra

1 – 40 – 10km,   2:56:54 uur 2D60

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *