Veenendaal 2016

Zaterdag 27 augustus 2016

Veel wedstrijden, o.a. NK Sprint

Op de Olympische afstand een mooie 3e plaats H50 voor Arjen Teijn


– Een ”plan” dat halverwege veranderde tijdens het NK in Veenendaal. Top3 was het doel, een 5e plaats als einde. En toch zeer tevreden! –

201608 Veenendaal start DjeugdNa aangekomen te zijn met enige zenuwen mezelf klaargemaakt voor de race. Was zenuwachtig zoals voor elke wedstrijd, maar had er ergens ook wel veel zin in.
Na goed ingelopen te zijn klonk om 9:00 het startschot. Klaar om hard te zwemmen om na een tijd van 3:27 uit het water te komen ongeveer op een 10e plaats. Na een niet al te beste wissel (helm donderde van m’n stuur af) op de fiets gesprongen om vervolgens goed te moeten fietsen. Na een paar honderd meter stond ik al schuin op de weg door een valpartij maar zelf kon ik gelukkig m’n wedstrijd snel vervolgen. 4 rondes van iets meer dan 2,5 kilometer gingen van start. De heenweg viel me zwaar, jongens en meiden fietsten van me weg en kwam op de terugweg pas weer bij ze met wind mee. Na een redelijk fietsonderdeel (goede tijd, maar niet veel ingelopen op de rest aangezien er groepjes waren ontstaan tijdens het fietsen…) op naar het lopen. Toen ik van m’n fiets stapte wist ik niet dat ik nog “goed” kon lopen, ik was eigenlijk al redelijk kapot en het naar m’n plekje lopen leek eeuwen te duren. Maar verrassend genoeg ging het lopen heel goed voor mij, m’n tijd valt wat tegen maar toch nog 2 meiden in kunnen halen. Als 5e over de finish gekomen en toch zeer tevreden. Redelijk gesloopt maar eenmaal op adem gekomen vooral blij over m’n prestatie.

Uiteindelijk dus niet m’n doel behaald wat ik wilde, maar eigenlijk ging alles gewoon goed voor mijn doen aangezien er altijd wel iets is wat bagger gaat.

Iedereen heel erg bedankt voor de foto’s, aanmoedigingen, succeswensen en de hele gezellige dag!!

– Kim van’t Verlaat


Anders dan gehoopt, was vandaag een wedstrijd om van te leren… Niet zo hard gezwommen als gehoopt, maar wel ruim 1,5 min sneller dan vorig jaar.
Een seconde of 15 achter een grote groep op de fiets gesprongen, maar helaas, er werd niet goed samengewerkt in onze fietsgroep waardoor het gat in de ronden daarop groeide tot 45 seconden. De groep achter ons had inmiddels het gat dichtgereden en zodoende kwamen we met flink wat atleten tegelijkertijd de wisselzone in, die ik als derde van die groep weer verliet. Helaas te veel gegeven op de fiets, waardoor het lopen daarna voor geen meter ging. Als 14e junior en als 69e overall kwam ik met een allesbehalve tevreden gevoel over de finish.
Op dit moment ben ik enorm teleurgesteld dat het niet is gelukt wat ik wilde en dat ik helaas net de verkeerde keuzes heb gemaakt., maar we gaan dit najaar en deze winter veel kilometers maken in het zwembad en ga ik het volgend jaar gewoon weer proberen!

– Joey van’t Verlaat

 


OAArjen Teijn2:10:463e H50
sprintJoey v't Verlaat0:59:1314e NK-Hjun
sprintHidde Weersma1:01:0919e NK-Hjun
sprintEva Cornelisse1:09:2911e NK-Djun
sprintNikita van den Ouden1:14:4613e NK-Djun
1/8eDelphin Kruithof Kremer1:00:503e H30
1/8eAmanda Kolijn1:10:226e D30
1/8eAngela Krijgsman1:16:3912e D30
1/16eKim v't Verlaat0:35:445e Djeugd
1/16eJitske Weersma0:37:249e Djeugd
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *