Luxemburg Ironman 70.3

Remich, Zaterdag 18 juni 2016

201606 Luxemburg Amanda en Virgill 201606 Luxemburg Christian 201606 Luxemburg Finish Jan f-remco 201606 Luxemburg Karl 201606 Luxemburg na de finish  201606 Luxemburg supporter f-remco 201606 Luxemburg Wendy en Amanda f-meike 201606 Luxemburg wijngaarden f-remco-gg5

 

 

 

 

Een grote groep TVS-ers was afgereisd naar Luxemburg als deelnemer  of als supporter. Een overweldigend weekend voor de 26 deelnemers en vele supporters. Een wedstrijd die nog lang in het geheugen blijft. De supporters wisten de deelnemers tot grote prestaties op te zwepen. Niet alleen de TVS-ers, maar ook andere bekenden als Concetta Pichierri, Erik Boer, Willem Boon en de Nederlandse profs ondervonden dat TVS90 luid en duidelijk aanwezig was.

Een weekend georganiseerd door Sebastiaan, Daniëlle en Peter. Hulde aan dit team.                 foto’s van Meike

Een selectie uit de vele enthousiaste reacties van deelnemers en supporters:


G201606 Luxemburg Jan f-meikeisteren mijn eerste ironman 70.3 door de flinke stroming begonnen we met 5 km lopen wat niet in mijn nadeel was! Uiteindelijk 3e geworden in mijn leeftijdscategorie in een tijd van 4:13:20 super tevreden!! Iedereen bedankt voor de support onderweg.

– Jan van der Meijs


201606 LuxemburgDeze foto laat alle ingrediënten van dit heerlijke TVS Ironman weekend in Luxemburg zien. Sportiviteit, enthousiasme, waanzinnige prestaties, teamspirit en een hoop lol. Zo blij dat ik mee ben gegaan…hier krijg ik energie van.

– Daniëlle Vitscher


Wat was dit weekend leuk. Met 50 triathlonliefhebbers donderdag afgereisd naar Luxemburg.
Die avond een quiz gedaan die door onze quizmasters knap in elkaar was gezet en leuk gepresenteerd.
De volgende dag een beetje lopen, op gemak aan fietsen en ’s middags naar de registratie, want we gingen ook nog meedoen aan de IM 70.3. Terug naar de jeugdherberg om de fiets te halen om deze in het parc fermee te zetten. Plensbui van heb ik jou daar op je hoofd, maar ach dat mag de pret niet drukken. Pasta party met elkaar was super gezellig en prima te eten.
Zaterdag was de dag van de wedstrijd. De helft van ons deed mee, de andere helft was er voor de support. Wat een oranje sfeer was dit.
De organisatie had besloten dat het zwemmen te gevaarlijk was en daarvoor in de plaats mochten we 5 km lopen. Plus 800 gratis meters (gebeurt niet snel bij Ironman dat je iets gratis krijgt).
Het water zag er niet echt aanlokkelijk uit, flinke stroming dus ik vond het wel prima.
Na de eerste run, gauw op de fiets. 40 km vlak ging als een speer, daarna begon het klimmen en dalen om de laatste 10 km weer vlak te gaan. Mooie uitzichten, dus genoten (en het fietsen ging ook nog naar mijn zin)
De afsluitende run was super gezellig. Een stukkie heen, draaien terug en dat 4x. Normaal niks aan, maar met alle TVS’ers in clubkleding nu heel leuk. Steeds elkaar weer zien. En dan natuurlijk die grote hoeveelheid supporters langs de kant. Alle lof voor jullie. Niet verwacht maar wel gezien Eric van der Linden die mij begeleidt op de weg naar Maastricht.
Na de vier rondjes een mooie finish. Opgewacht door alle TVS’ers. Een voordeel als je niet de snelste bent. Toen we allemaal binnen waren de fiets en tassen opgehaald en op de fiets terug naar de jeugdherberg. Douchen en naar de prijsuitreiking, want van de 26 talentjes waren er 2 die een podiumplaats hadden bemachtigd. Blauwe handen van het klappen. En omdat het toch feest was, de dag afgesloten met de MacDonalds.
De volgende dag nog wat gewandeld met elkaar en met alle regen van de vorige dagen was dit een glibberige bedoening. De afsluitende bbq kon in het zonnetje gehouden worden en toen werd het toch tijd om op huis aan te gaan. Alle TVS’ers en suporters, bedankt voor een heel leuk sportief weekend.

-Silvia van Schaick


Hij h201606 Luxemburg Sylvia en Gerardeeft hem volbracht. De eerste halve triathlon in zijn carrière. Namens Gerard en mijzelf willen we dan ook iedereen, zowel alle TVS-sers als alle anderen die erbij waren, bedanken voor de superleuke dagen, het was een grote familie. De support van iedereen vond hij geweldig!!! Dus nogmaals iedereen bedankt

-Sylvia Bank


201606 Luxemburg-0134Moe, maar voldaan de finish gehaald van de Ironman Luxemburg! Na een periode van malheur, weinig trainen en motivatie toch besloten om zaterdag te starten. Wat een heerlijk gevoel om dan de finish te halen en om binnen gehaald te worden door de vele TVS supporters! Wat een feest, het was geweldig! Nogmaals iedereen verschrikkelijk bedankt voor de organisatie , support , verzorging , sfeer, clubgevoel etc. Zal het nooit vergeten!

-Ed Erkelens


201606 Luxemburg ontvangst YvonneYes…. mijn 7e Ironman 70.3 kunnen afronden in 6:38 uur, dit keer in Luxemburg. Vanwege de te sterke stroming van de Moezel ging het zwemmen jammer genoeg niet door, daarvoor kwam er lopen in de plaats. In totaal 116,2 km afgelegd waarvan 5 lopen 90 fietsen en weer 21.1 lopen. Heb genoten van het fietsparcours ondanks een heftige plensbui langs de moezel en een zonnig en best wel zwaar heuvelig gedeelte hierna.
Tijdens het lopen door heel veel TVS supporters aangemoedigd en bij de finish ingehaald door alle deelnemers van TVS90 (zie foto). Vond ik heel erg leuk!
Een fantastische race gehad, heel blij met het resultaat (4e D60) en nu nagenieten van een top 3 spierpijn.

– Yvonne Hijdra


Vandaag de 70,3 Luxemburg, eigenlijk was ik niet helemaal klaar voor deze zware wedstrijd, bestralingen en hormoonkuur bleken een behoorlijke aanslag op de conditie, duurlopen van langer dan 10 km waren een grite belasting, rustig fietsen ging nog wel aardig en het zwemmen ging goed. Helaas werd er niet gezwommen en begonnen wij met 5 km hardlopen( bleek later 5.85 km te zij ) niet in mijn voordeel , ik probeerde rustig te lopen maar mijn hartslag vloog omhoog, redelijk uitgewoond kwam ik na ruim 42 min in het parc fermee, even rust genomen en rustig begonnen met fietsen , helaas als snel een regenbui, bij het eerste keerpunt zaten er nog maar 5 deelnemers achter mee, niet erg stimulerend. Mijn motivatie zakte naar een dieptepunt toen ik op de zwaarste klim te maken kreeg met een enorme plensbui. Bij de eerste verzorgingpost even gestopt , gelletje genomen en even met Dirk Siep gesproken. Daarna ging het een stuk beter en toen de 90 km rustig uitgefietst, Heel rustig gestart met hardlopen maar al snel werd het duidelijk
Dat het heel zwaar zou gaan worden , eerste ronde gelopen in 45 min , de tweede ronde in 48 min en toen was ik al overgegaan in 1 minuut wandelen en 2 min rennen.Aan het eind van de 2 e ronde besloten in overleg met Corrie om te stoppen, nog 2 ronden zou erg veel van mijn vragen .
Achteraf blij met het besluit,toch nog 6.5 uur lekker gesport
En niet helemaal stuk gegaan. Komende zaterdag de 1/8 van Oud Gastel .

– Willem Boon


Dit weekend (vanaf donderdag) stond in het teken van de IRONMAN 70.3 LUXEMBURG. Met een grote groep enthousiaste clubleden afgereist naar de jeugdherberg. Daar aangekomen buienradar gecheckt en de laatste 50km van het fietsparcours verkend. Vrijdag startnummers gehaald en fietsen ingecheckt en op tijd naar bed. Zaterdag was de start met ipv zwemmen een 5km run ivm de weersomstandigheden. Dmv een rolling start weggegaan op schema 4:45 maar vooral met een goed gevoel willen finishen.
De eerste loop ging heerlijk, daarna gauw op de fiets en na enkele buien en 90km heuvelachtig terrein getrotseerd te hebben gauw de loopschoenen aan en een heerlijke 1/2 marathon als afsluiting. Had de wedstrijd goed ingedeeld en had nog wel wat energie over. Finishtijd 4:45:30
Dus veruit voldaan aan mijn verwachtingen de honger naar een HELE word groter

– Christian Monna


Dit is er 1 om nooit meer te vergeten.

Niet alleen omdat ik tijdens het laatste looponderdeel elke dixie (en bosjes) heb gezien. Maar vooral omdat we met zo’n grote groep van TVS Luxemburg oranje maakten. Wat een supergaaf weekend en een supergave race. Ik mag best zeggen dat ik heb afgezien tijdens het lopen, maar al die supporters op verschillende plekken langs de kant en de TVS deelnemers onderweg hebben mij er doorheen gesleept.

Bedankt mensen!

– Amanda Kolijn


In the pocket. Ironman 70.3 Luxembourg zit erop. Donderdag met Gerard afgereisd naar Luxemburg voor dit gave avontuur. Het zwemmen ging niet door ivm te veel stroming van de Moezel, ipv zwemmen werd het 5 km lopen – 90 fietsen – 21 km lopen. De eerste run ging prima, daarna fietsen en mijn debuut in de bergen. Mijn god wat was dat hoog en wat ging dat steil naar beneden. Tijdens het fietsen wel genoten van de omgeving en de aanmoedingen. Daarna de 21 km hardlopen tijdens het hardlopen hoorde je overal de tvs supporters boven uit en dit gaf een enorme boost. Toen kwam het mooiste de finish, deze zal ik nooit van mijn leven meer vergeten.
Iedereen bedankt voor dit geslaagde evenement.

– Karl Snoek


201606 Luxemburg Delphin knuffelMijn eerste halve triatlon met de naam IRONMAN ervoor.. Heb me nog nooit zo sterk gevoeld tijdens een wedstrijd en toch kwam het er niet uit.. 5 km heerlijk gelopen.. 90 km belachelijk hard gefietst.. En toen wilde m’n lichaam niets meer.. Trillende benen voor de laatste 15 km tijdens de halve marathon.. Uiteindelijk 4:56 over gedaan.. Trots met een hoop teleurstelling.. Even verwerken en dan vlammen op de hele in Maastricht!
Het was uniek met 50 mensen van TVS daar.. Deelnemers geweldig maar vooral de supporters helemaal super!!
Special thanks to Amanda.. Iron heeft er een mooie knuffel aan overgehouden!!

-Delphin Kruithof Kremer


TVS90 and friends goes Ironman Luxemburg 2016! Met 50 man sterk! Wat een feest en wat een vereniging met een familie gevoel! De race was bedoeld om te kijken hoe ver mijn vorderingen qua training voor de hele Ironman van Maastricht zijn. Helaas werd het een Run/Bike/Run 5k/90K/21.1K omdat de stroming door de vele regenval in de Moezel te sterk was. Dus toch een andere wedstrijd dan geplanned. Samen met de coach een wedstrijd plan gemaakt waar ik mij aan moest houden wat overigens met fietsen niet helemaal gelukt. Eerste 5 km volgens opgegeven tempo samen met de coach en andere vrienden gelopen ging prima, toen kwam de eerste wissel en ja hoor ik moest plassen snel een dixie in om vervolgens 1,5 minuut stil te staan (dat gezeik van mij) vervolgens spullen gepakt als een gekke op de fiets. Vanwege de RBR zaten veel mensen bij dicht bij elkaar wat dus al snel een stayer wedstrijd werd daar had ik dus geen zin in. Om mij daarvan te distanceren ben ik tot 2x toe harder gaan fietsen dan de bedoeling was om uit de groepen weg te komen wat helaas niet mocht baten omdat er uiteindelijk een aantal mee gingen of later weer aan konden sluiten. Toen heb ik besloten mij af te laten zaken en te wachten tot de eerste klim waar ik de meest kwijt raakte omdat ik daar toch wel verschil kon maken om harder omhoog te gaan dus kwam eindelijk uit de groep(en). Super was het dat ook op de berg TVS supporters stonden ??. Maar heb uiteindelijk niet kunnen fietsen zoals de bedoeling was en ben iets te hard gegaan bij de wissel van fietsen naar lopen weer de dixie in 2 minuten staan plassen??. Toen kwam het lopen de halve marathon wat voelde ik mij goed zeg en kon ik mij wel aan mijn plan houden wat ik had opgekregen lopen tussen de 4:50 en 5:00 minuten op de km. Heb alleen maar gelachen naar de top supporters en al mijn andere vrienden die ook met de race bezig waren. Laatste kilometers nog iets kunnen versnellen en kon finishen met een onthaal van gefinishte vrienden en supporters in een tijd van 4:57:10 dus dik tevreden!
Ben ook TROTS op alle TVS leden en aanhang die allemaal gefinished zijn en bedankt voor alle support het was echt te gek om overal oranje langs de weg te zien staan. Maar heb het meeste RESPECT voor mijn meissie en ben SUPER TROTS op Amanda Kolijn die ondanks dat ze behoorlijk misselijk en ziek werd tijdens het lopen toch over de finish streep kwam. Daarna helaas goed ziek geworden maar dat is het familie gevoel wat je bij TVS hebt iedereen was meelevend en zorgzaam bedankt allemaal!

– Virgill Mighorst


201606 Luxemburg-0209Ironman Luxemburg job done! Wat een mooie en loodzware dag, door de te harde stroming in de moezel was het zwemmen omgezet naar een run van 5,8 km erg jammer en meer belasting voor de benen, maar rustig begonnen in 29min, De 90km fietsen ging volgens plan +-30 gemiddeld, de 21,1km lopen ging vanaf km 1 niet best beide benen liepen vol dus even gestopt en de tijd genomen voor rekken, hierna gingen ronde 1 en 2 oke, ronde 3 en 4 ging gepaard met af en toe wandelen om kramp te voorkomen en sloeg de vermoeidheid hard in maar heb op die momenten aan heel veel mooie dingen gedacht. En dan de rode loper op na 5:44:33h wat een onbeschrijfelijk gevoel geeft dat en heb ik mezelf verbaasd dat het gelukt is en blij dat het er opzat, alle thuis supporting en langs het parcours bedankt! Nu lekker met Stephanie Hoogerwerf en Celia nagenieten van onze vrije dagen.

– Laurens Voogt


Ironman Luxemburg… Jammer genoeg zonder het zwemmen (gezien de stroming en de troep in het water een zeer terechte beslissing) maar met de 5km lopen daarvoor in de plaats was deze halve Triathlon zwaar genoeg.

De eerste 5km lopen gingen vrij makkelijk, de 90 km fietsen was pittig, daar merkte ik dat ik toch iets te weinig had getraind. :-). Met bijna 32km/u gemiddeld het fietsen afgesloten en aan de halve marathon begonnen. Enthousiast gestart, maar na 2km schoot de kramp in m’n hamstring. Daarna iets rustiger de halve marathon uitgelopen en na 1:52 gefinisht in een totaaltijd van 5:12.

Heel veel dank aan alle oranje supporters onderweg. Super steeds al die aanmoedigingen!

– Jeroen van ’t Verlaat


201606 Luxemburg-0145Zo blij als een kind met mijn eerste IRONMAN 70.3 medaille! Het werd een duathlon omdat de Moezel te krachtig stroomde. Dus met o.a Wendy op een relaxed tempo gestart voor de eerste run. In de wissel gezellig samen naar het toilet (dat doen vrouwen nou eenmaal) en toen werd het voor ons allebei tijd voor de eigen race. Lekker gefietst en op zekere momenten nog genoeg water ??
Mooie klimmetjes, enthousiast onthaal in een paar dorpen en zelfs met luid applaus en een grote grijns aangemoedigd door een non, een echte, wat best een beetje indruk maakte ??
Blij van de fiets af en voor de halve marathon kan ik het kort houden: het liep letterlijk op rolletjes! Eindelijk onder die 2 uur in de halve afstand ??
Werkelijk O V E R A L stond oranje. Wat hebben wij een mooi cluppie. Dit weekend met al deze gekke triathleten en nog gekkere supporters is er één voor in de boeken. Gefeliciteerd iedereen met jullie medailles en alle supporters: BEDANKT!!

– Angela Krijgsman


Mijn tweede Ironman finish…..70.3 in Luxemburg. Door de ellende met het weer geen zwemmen omdat de Moezel te woest was. Zelfs de zwanen hadden geen zin om erin te zwemmen. Daarvoor in de plaats voor het fietsen een extra rondje rennen van 5 km…uhhhh organisatie… 5 km betekent geen 5,8 km…maar goed we waren onderweg. Helaas was de ellende met het weer nog niet voorbij want tijdens de 90 km fietsen aardig wat plensbuien gehad. Deze waren schijnbaar heel plaatselijk want anderen hadden het over maar 1 buitje. Ik was al in een zeikstemming (bij de eerste wissel lopen fietsen plassen en vervolgens in de eerste 30 km fietsen nog 3 keer stoom afblazen) kwam dit er ook nog eens bij. Kwam in het begin van het fietsen doordat gezeik niet in mijn ritme en heb het eerste stuk gewoon teveel laten liggen. Pas vanaf de heuvelzone kreeg ik het beter naar mijn zin. Daarna de ging de halve marathon geloof ik wel aardig. Door het schrappen van het zwemmen was de in totaal bijna 27 km lopen en 90 fietsen wel zwaarder dan waar ieder zich voor ingeschreven had…..maar voor ruim 200 euro inschrijfgeld doe je het daar maar voor. En als je het even moeilijk had zag je wel 1 van de vele tvs deelnemers of geweldige tvs supporters voorbij schuiven. Wat een geweldig TVS feest is het geweest daarbij de Moezel. Bedankt allemaal.

– Edwin van Straten

PLNAAMPLCATL5kmF90kmL21kmTIJD
39Van Der Meijs, Jan3H180:23:072:23:181:23:144:13:20
183Kohn, Ronald8H500:24:132:25:091:37:154:32:17
260Gesquierre, Sebastiaan56H350:25:132:27:121:41:484:38:52
341Van Straten, Edwin39H400:24:262:34:561:34:394:43:34
371Monna, Christian72H300:26:252:33:221:39:424:45:29
472Schol, Wesley98H350:25:322:32:141:48:524:51:11
490Bouman, Wesley88H300:23:572:35:351:48:004:52:07
555Verhelst, Peter96H300:25:442:39:211:45:134:55:19
556Noordegraaf, Jos110H350:26:482:36:581:44:224:55:22
573Kruithof Kremer, Delphin101H300:24:082:26:412:00:284:56:22
586Mighorst, Virgill104H300:28:182:39:281:43:174:57:10
680Siep, Michel93H450:28:062:38:461:49:215:02:42
726Vd Roest, Remco90H400:28:032:38:081:51:075:04:53
848Verlaat, Jeroen117H450:25:122:47:491:52:135:12:24
883Van Erk, René80H500:29:052:43:201:53:275:14:29
940Bank, Gerard28H550:28:302:41:402:00:335:18:54
1028Erkelens, Ed32H550:27:012:48:381:58:475:24:45
1145Snoek, Karl180H350:27:162:56:102:03:085:35:07
1249Voogt, Laurens181H300:29:132:56:162:11:565:44:33
1260Kolijn, Amanda30D350:29:182:57:072:12:405:45:22
1262Biharie, Jay184H300:29:263:02:172:03:415:45:41
1360Krijgsman, Angela25D300:33:443:12:411:59:455:57:12
1390Schaick, Van, Silvia23D450:33:093:07:402:11:306:02:01
1425Jansen, Theo55H550:31:523:14:222:11:506:07:43
1444Van T Verlaat-Wooning, Wendy29D400:33:393:15:012:14:516:10:49
1569Hijdra-Boonenburg, Yvonne4D600:34:023:29:112:25:136:38:43

En dan te bedenken dat er datzelfde weekend ook nog TVS-ers actief waren in Groningen, Vlaardingen en Oostvoorne (zie elders op deze site).

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *